Main Menu

Η Σ. Αραβία Θέλει να Οδηγήσει Σε Γάμο το Φλερτ με την Ρωσία

 

Αδημονεί να επισημοποιήσει τη στρατηγική συνεργασία της με την Ρωσία, στην αγορά πετρελαίου, η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Το Ριάντ και οι σύμμαχοί του στον ΟPEC ασκούν έντονες πιέσεις ώστε να αποτυπωθεί σε έγγραφο, η συνεργασία του διεθνούς καρτέλ με την ομάδα των Δέκα πετρελαιοπαραγωγών χωρών, εκτός του διεθνούς οργανισμού, στην οποία ηγείται η Μόσχα.

Το αραβικό βασίλειο θεωρεί πως μία επίσημη συμμαχία των δύο πλευρών, θα απέφερε πιο ορατά αποτελέσματα στην αγορά πετρελαίου, ειδικά σε περιόδους κατά τις οποίες οι πετρελαιοπαραγωγοί επιδιώκουν να τονώσουν τις αναιμικές τιμές του αργού, αλλά αντιμετωπίζουν τείχος αντιδράσεων από την πλευρά του Λευκού Οίκου, που επιθυμεί χαμηλότερες τιμές βενζίνης για τους καταναλωτές-ψηφοφόρους των ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια ο ΟΠΕΚ συντονίζει τις κινήσεις του με την Ρωσία, το Μεξικό και άλλες χώρες, εκτός του καρτέλ. Το Ιράν αντιτίθεται σε μία στενότερη συνεργασία επειδή ανησυχεί πως, σε μία τέτοια περίπτωση, θα ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και θα συσφιχθούν ακόμη περισσότερο οι ρωσο-σαουδαραβικές σχέσεις. Η Τεχεράνη θεωρεί την Μόσχα σύμμαχο, αλλά το Κρεμλίνο έχει φροντίσει να διατηρεί διπλωματικές ισορροπίες, τηρώντας αγαστές σχέσεις και με το Ριαντ, που αποτελεί φυσικό εχθρό του κράτους των Μουλάδων.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια και οι εξελίξεις που παρατηρούνται στην αγορά πετρελαίου δεν είναι εύκολο να διαχωριστούν. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να κατατεθεί, επισήμως, στην προσεχή συνάντηση των εκπροσώπων του OPEC και της Ρωσίας, στην Βιέννη, περί τα μέσα του μήνα που διανύουμε.

 

 

 

Πηγή: energia.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com