Main Menu

Η Ρωσία εξελίσσει εξελιγμένο σύστημα προστασίας για τα τεθωρακισμένα

 

Σήμερα τα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων θεωρούνται μεταξύ των πιο αποτελεσματικών όπλων ακριβείας για την προσβολή των τεθωρακισμένων.

Οι ειδικοί του ρωσικού Κεντρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Κατασκευής Μηχανημάτων Ακρίβειας (TsNIITochMash) εξελίσσουν ένα νέο σύστημα για την προστασία των τεθωρακισμένων από τα καθοδηγούμενα πυρομαχικά ακρίβειας. Το τελευταία αυτοκινούμενα συστήματα πυροβόλων πυροβολικού Lotos θα ειναι τα πρώτα που θα δεχθούν το νέο σύστημα, όπως ανακοινωσε την Παρασκευή το γραφείο τύπου του TsNIItochmash στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Οι μηχανικοί του τμήματος πυροβολικού στην TsNIItochmash εξελίσσουν ένα νέο σύστημα για την προστασία των τεθωρακισμένων από τα όπλα ακρίβειας. Η τεχνολογία βασίζεται στην oπτoηλεκτρovική καταστολή των συστημάτων στην καθοδηγήσει των επιτιθέμενων βλημάτων προς τον στόχο,” ανακοινωσε το γραφείο τύπου.

Το νέο σύστημα προστασίας “θα τοποθετηθεί στο αυτοκινούμενο πυροβόλο πυροβολικού Lotos των 120 χιλ. τα οποίο προετοιμάζεται για τις προκαταρκτικές δοκιμές,” όπως διευκρίνισε το γραφείο τυπου.

Το σύστημα περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που πραγματοποιεί βολές και το τμήμα πυροβολισμού, και την τεχνολογία oπτoηλεκτρovικών παρεμβολών με την βοήθεια πυρομαχικών διασποράς που διακόπτουν τον έλεγχο του επερχόμενου πυρομαχικού.

Κατά την ανίχνευση μιας επίθεσης, το προστατευτικό σύστημα εκτοξεύει πυρομαχικά διασποράς σε συγκεκριμένη διεύθυνση, υπολογίζοντας και την κατεύθυνση του ανέμου. Μετά από αυτό, το πυρομαχικό εκτοξεύει πυρομαχικά με γέμισμα διασποράς.

“Κατά τη διάρκεια της πτήσης, τα πυρομαχικά ενεργοποιούνται διαδοχικά και δημιουργούν ένα σύννεφο αερολύματος που επενεργεί στις ορατές, υπέρυθρες και ασύρματες ζώνες μήκους κύματος παρέχοντας προστασία στο τεθωρακισμένο όχημα,” εξήγησε το γραφείο τύπου της TsNIItochmash.

Οι προκαταρκτικές δοκιμές των πυρομαχικών διασποράς έδειξαν την υψηλή αποτελεσματικότητα του, δήλωσε η TsNIItochmash.

Τα πυρομαχικά του συστήματος δημιουργούν οπτοηλεκτρονικές παρέμβασής σε διευρυμένες ζώνες μήκους κύματος εν συγκρίσει με τα ανάλογα τους, πρόσθεσε.

Σήμερα τα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων θεωρούνται μεταξύ των πιο αποτελεσματικών όπλων ακριβείας για την προσβολή των τεθωρακισμένων.

Οι πύραυλοι αυτών των συστημάτων έχουν διάφορες επιλογές καθοδήγησης: Η πτήση τους μπορεί να ελεγχτεί άμεσα από τον χειριστή του συστήματος μεσώ ενος ασύρματου και ραδιοδίαυλου η μπορεί να διαθέτουν μια κεφαλή υπεριώδους κατεύθυνσης ή να πετάνε προς τον στόχο υπό τον ελέγχο των εντολών του συστήματος εφ’ οσον ο στόχος καταδεικνύεται από μια ακτίνα λειζερ.

Η διακοπή των ραδιοεπικοινωνίων διεύθυνσης με τον πύραυλο, η απώλεια της λειζερ κατάδειξης του στόχου ή η τύφλωση του πυραύλου στο υπεριώδες πεδίο θα τον αναγκάσει να χάσει τον στόχο του.

 

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την proelasi.org

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com