Main Menu

Η πραγματική αποστολή των ΗΠΑ στη Συρία

 

Stephen Lendman* Global Research, November 03, 2019 – μετάφραση Wan Wert

Η συμμετοχή των ΗΠΑ στη Συρία δεν έχει καμία σχέση με την περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια, καμία σχέση με την καταπολέμηση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους-Daesh. Έχει να κάνει με τη δολοφονία ενός έθνους, τη διαίρεσή του για ευκολότερο έλεγχο, την εγκατάσταση εξουσίας μαριονετών, την εξάλειψη ενός αντιπάλου του Ισραήλ, την απομόνωση του Ιράν και την κατάσχεση των πετρελαϊκών του πόρων.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ Μαρκ Εσπέρ χωρίς να επεκταθεί , επανέλαβε αυτό που είχε πει λίγες ημέρες νωρίτερα. Οι βαριά οπλισμένες δυνάμεις του Πενταγώνου θα συνεχίσουν να ελέγχουν τις συριακές περιοχές παραγωγής πετρελαίου, με το ψεύτικο πρόσχημα της “μη προσπέλασης τους απο στο Ισλαμικό Κράτος —της μάστιγας δηλαδη που δημιουργήθηκε και υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη με την Αυστραλή ομόλογό του Λίντα Ρέινολντς στο Πεντάγωνο, ο Esper ανέφερε τα ακόλουθα:

“Η Εθνική Αμυντική Στρατηγική μας ,δίνει έμφαση στη βασική μας ανησυχία για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού”. Για την αντιμετώπιση της ανεξαρτησίας της Κίνας, της αυξανόμενης περιφερειακής και παγκόσμιας επιρροής της, της οικονομικής, χρηματοπιστωτικής, στρατιωτικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, , προσθέτοντας:

“Πρέπει να αναπτύξω εκ νέου τις δυνάμεις (Πεντάγωνου) στην περιοχή” για να αυξήσω το στρατιωτικό αποτύπωμα των ΗΠΑ σε ένα μέρος του κόσμου που δεν είναι δικό του.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρατήρηση του Τραμπ σχετικά με την επιθυμία να πάρει το συριακό πετρέλαιο, ο Esper είπε τα ακόλουθα:

“Ναι, η αποστολή είναι αυτη, καθώς – όπως έχω πει , και την έχω μεταφέρει στον διοικητή, και ετσι είναι, θα εξασφαλίσουμε τα κοιτάσματα πετρελαίου για να αρνηθούμε την πρόσβασή τους στο ISIS και σε άλλους παράγοντες στην περιοχή (sic), και να διασφαλίσουμε ότι το SDF θα έχει συνεχή πρόσβαση, επειδή αυτοί οι πόροι είναι – σημαντικοί, ετσι ώστε το SDF να μπορεί – να κάνει την αποστολή του, αυτό που χρειάζεται να γίνει στην περιοχή (sic).”

Ερωτώμενος “αν αυτό είναι ότι μια νέα επιχειρηση |”,δεν διευκρίνισε αν αυτή είναι μέρος του γενικού στόχου του Πενταγώνου να μεταμορφώσει τη Συρία σε αμερικανικό υποτελές κράτος, να λεηλατήσει τους πόρους της και να επιτύχει τους άλλους στόχους που εξηγήθηκαν παραπάνω.

Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κλέβουν και διακινούν λαθραία Συριακό πετρέλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων μηνιαίως “υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS.”
Ειδικά, η Zakharova εξήγησε ότι τα Λευκά Κράνη που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και υποστηρίζουν τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ σχεδιάζουν μια νέα επίθεση χημικών όπλων για να κατηγορήσουν ψευδώς τη Δαμασκό, λέγοντας:

“Αναδύονται συνεχώς νέες επιβεβαιώσεις των πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες των Λευκών Κρανών”.
“Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τις οποίες η συριακή κυβέρνηση παρέχει τακτικά στα Ηνωμένα Έθνη, τα Λευκά Κράνη, μαζί με τρομοκράτες, ετοιμάζουν νέες χημικές προκλήσεις στη Συρία. Προφανώς αποσκοπούν στη διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας στη χώρα”, προσθέτοντας:

Συνεργάζονται με (με την υποστήριξη των ΗΠΑ) τους τζιχαντιστές της al-Nusra στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο τρομοκρατικό προπύργιο στη χώρα. Αυτοί είναι βαριά οπλισμένοι με αμερικανικά, άλλα και δυτικά, τουρκικά και σαουδαραβικά όπλα.
Η αποκαλούμενη κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία είναι απατηλή. Την Παρασκευή, ο επικεφαλής του Ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης, Στρατηγός Γιούρι Μπορένκοφ, δήλωσε ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν 14 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός. στις επαρχίες Hama, Idlib, Χαλέπι και Λατάκια, προσθέτοντας:

Οι συριακές δυνάμεις στην επαρχία “Άκρε, Τελ Ράσα και Ζουβάικατ στην επαρχία Λατάκια έχουν βομβαρδιστεί από (με τη στήριξη των ΗΠΑ) την Χαϊάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (αλ-Νούσρα) και αλλους ξένους μαχητές”.

Την Παρασκευή, το Southfront ανέφερε ότι “η αλ-Κάιντα (και) οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία ριζοσπαστικοί μαχητές εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επίθεση στην επαρχία της βόρειας Λατάκιας “σε στρατιωτικές θέσεις και πολιτικές περιοχές της Συρίας”, προσθέτοντας:

Της επίθεσης “φέρεται να ηγήθηκε” (με την υποστήριξη των Αμερικανών/Άγκυρας) η οργάνωση των τζιχαντιστών της αλ-Νούσρα, μαζί με “άλλες φατρίες της τρομοκρατικής οργάνωσης και στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) με την υποστήριξη της Τουρκίας”.

“Η νέα επίθεση…συμπίπτει με επίθεση της Τουρκίας σε περιοχές με Κουρδική πλειονότητα στη βορειοανατολική Συρία. Ριζοσπαστικοί μαχητές του SNA ηγούνται της επίθεσης, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου εναντίον πολιτών στην περιοχή”.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Συρίας από την ξένη κατοχή και τη λεηλασία έχει πολλά μέτρα ακόμα να διανύσει εξαιτίας της αμερικανικής, νατοϊκής, τουρκικής, σαουδαραβικής και ισραηλινής οργής με στόχο την εξάλειψη της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας όπως υφίσταται τώρα.


*Ο βραβευμένος συγγραφέας Stephen Lendman ζει στο Σικάγο. Μπορείτε να τον βρείτε στη διεύθυνση lendmanstephen@sbcglobal.net. Είναι ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG)
Το νέο του βιβλίο με τίτλο “Flashpoint στην Ουκρανία: Η Αμερικανική Εκστρατεία για την Ηγεμονία Ρισκάρει έναν τριτο Π.Π .”

 

 

Πηγή: globalresearch   –  infognomonpolitics.blogspot.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com