Main Menu

Η Μόσχα θα χρηματοδοτήσει την Κούβα για την αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού

 

Η Μόσχα θα χρηματοδοτήσει την Κούβα για την αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού με το ποσό των $50 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ, η οποία επικαλείται δύο πηγές από τον κυβερνητικό οργανισμό “Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αμυντικής-Τεχνικής Συνεργασίας”.

Η συμφωνία θα υπογραφεί από τις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της 16ης διακυβερνητικής επιτροπής για την οικονομία, το εμπόριο και τη επιστημονική-τεχνολογική συνεργασία που θα λάβει χώρα στην Αβάνα απο 29-30 Οκτωβρίου.

Τα χρήματα που θα επενδυθούν από την Ρωσία στην Κούβα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση τεθωρακισμένων οχημάτων και αεροπορικού εξοπλισμού όπως ελικόπτερα. Η Κούβα μπορεί επίσης να παραλάβει ανταλλακτικά για να διατηρήσει τον στόλο των σοβιετικής κατασκευής κύριων αρμάτων μάχης T-62 και τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικου (ΤΟΜΠ) BTR-60.

Από το 1966 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, η αμυντική βοήθεια της Σοβιετικής Κυβέρνησης επέτρεψε στην Κούβα να αναβαθμίσει τις στρατιωτικές ικανότητες της ως τις καλύτερες στην Λατινική Αμερική και να προβάλει την ισχύ της στο εξωτερικό.

Από το 1975, η Σοβιετική Ένωση πραγματοποίησε έναν μεγάλο εκσυγχρονισμό σε όλους τους κλάδους του Κουβανικού στρατού, μεταμορφώνοντας τον από μια δύναμη εθνικής άμυνας στον καλύτερα εξοπλισμένο στρατό που υπήρχε στην Λατινική Αμερική και έναν που διέθετε σημαντικές επιθετικές δυνατότητες. Οι Κουβανικές ένοπλες δυνάμεις ειναι κυρίως εξοπλισμένες με τεθωρακισμένα οχήματα απο την πρώην Σοβιετική Ένωση συμπεριλαμβανομένων των κύριων αρμάτων μάχης T-62 και T-55, ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-2 και τροχοφόρων ΤΟΜΠ BTR-40/BTR-60/BTR-152.

Η Κούβα έχει επίσης αναβαθμίσει εγχωρίως κάποια οχήματα μάχης με την προσαρμογή οπλικών συστημάτων στα οχήματα μάχης, που χαρακτηρίζεται από την τοποθέτηση πύργων T-55 και BMP-1 σε σκάφη BMR-60, τοποθετώντας πυροβόλα D-30 των 122mm σε σκάφος BMP-1 και φορτηγά και προσαρμόζοντας ρουκέτες RBU-6000 για να εκτοξεύονται από καρότσα φορτηγού.

Τον Δεκέμβριο του 2016, Ρωσία και Κούβα υπέγραψαν πρόγραμμα τεχνολογικής συνεργασίας στον αμυντικό τομέα εως το 2020. Το έγγραφο υπογράφηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης της ρωσο-κουβανικής διακυβερνητικής επιτροπής στην Αβάνα απο τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμιτρι Ρογκόζιν και τον αντιπρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Κούβας Ρικάρντο Καμπρίσα Ρουίζ. Το 2017, η Αβάνα στράφηκε επισήμως προς την Ρωσία ζητώντας τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας.

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την proelasi.org.

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com