Main Menu

Η Ιαπωνία θα αντικαταστήσει το F-2 με εγχώριας παραγωγής αεροσκάφος

 

Η Ιαπωνία θα αναπτύξει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος για να διαδεχτεί το μαχητικό F-2 μετά την απόρριψη των προτάσεων των Lockheed Martin, Boeing και BAE System για την προμήθεια νέων αεριωθούμενων. Περίπου 92 F-2 της Ιαπωνικής Αεροπορικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JASDF) αναμένεται να φτάσουν στο τέλος της επιχειρησιακής ζωής τους τη δεκαετία του 2030, για την αντικατάσταση τους η Ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε προσφορές από την Lockheed Martin για το F-22, την Boeing για το F-15 και την BAE Systems για το Eurofighter Typhonn. Και οι τρεις απέτυχαν να συμμορφωθούν με τις παραμέτρους κόστους και τεχνικών απαιτήσεων που καθοριζόντουσαν από το εξοπλιστικό πρόγραμμα, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το Mainichi Shimbun επικαλούμενο ανωνύμους αξιωματούχους του Ιαπωνικού υπουργείου άμυνας (Υπ.Αμ.).

Το έργο εξέλιξης του νέου μαχητικού αεριωθούμενου θα ειναι τμήμα του πενταετούς μεσοπρόθεσμου αμυντικού προγράμματος που θα καταρτιστεί στο τέλος του έτους. Το νέο αεριωθούμενο ίσως να ειναι ένα κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης με ξένες εταιρείες, με τις Ιαπωνικές εταιρείες να αναπτύσσουν τον κινητήρα και κάποια άλλα κεντρικά συστήματος ενώ ή δεύτερη επιλογή ζητάει την εγχώρια εξέλιξη του αεριωθούμενου.

Απορρίπτοντας την πρόταση του F-22, η πηγή δήλωσε στο Mainichi Shimbun, “δεν δόθηκαν σαφείς εξηγήσεις σχετικά με την πιθανότητα άρσης της απαγόρευσης εξαγωγής του αεροσκάφους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.” Οι δύο άλλες προτάσεις (Boeing F-15 και BAE Systems Typhoon) απέτυχαν επίσης να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του υπουργείου.

Ως στιγμής το Ιαπωνικό Υπ.Αμ. επένδυσε, από το οικονομικό έτος 2006 μέχρι το 2018, περίπου 190 δισεκατομμύρια γιεν, για τη διενέργεια τεχνικής μελέτης για τον κινητήρα και το ηλεκτρονικό σύστημα ενός νέας γενιάς μαχητικού αεριωθούμενου, αλλά ο υπό εξέλιξη κινητήρας βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των δοκιμών για να καθοριστούν οι βασικές δυνατότητες του και δεν υπάρχουν σχέδια για πτητικές δοκιμές.

Η Ιαπωνική κυβέρνηση διερευνά επίσης την πιθανότητα να συνεργαστεί με Γερμανούς ή Άγγλους εταίρους που ενδιαφέρονται για την εξέλιξη μαχητικών πέμπτης γενιά αλλά δεν ειναι σίγουρη ότι τα αντίστοιχα έργα θα πληρούν τις προθεσμίες αντικατάστασης του F-2.

Η Ιαπωνία συμμετέχει στο πρόγραμμα του F-35 και έχει υπογράψει την αγορά 42 αεροσκαφών F-35A. Ενω τέσσερα έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ, τα υπόλοιπα 38 πρόκειται να συναρμολογηθούν από την Mitsubishi Heavy Industries (MHI) στην Ναγκόγια, στην Ιαπωνία.

 

Πηγή: proelasi.org

 

OmegaNbc.com

 

*Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com