Main Menu

«Η Ευρώπη να ετοιμασθεί για μια επανάσταση στη Σαουδική Αραβία»

 

«Η Σαουδική Αραβία θα ανατραπεί- αυτό είναι μόνο θέμα χρόνου. Όταν συμβεί αυτό, οι συνέπειες θα είναι παγκόσμιες», γράφει ο Γερμανός ιστορικός, Μικαέλ Βόλφσον στις σελίδες της Χαντελσμπλάτ.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, η τρομακτική δολοφονία του κριτικού του καθεστώτος, Τζαμάλ Κασόγκι, έγινε από το διεστραμμένο και αδύναμο πλέον βασίλειο.

«Η οικογένεια Κασόγκι αποτελεί από καιρό μέρος της έγκυρης και επιτυχημένης σουνιτικής αστικής τάξης της Σαουδικής Αραβίας (…) Η σουνιτική αστική τάξη έχει από καιρό στερηθεί τη συμμετοχή στη μοναρχία και την πολιτική ζωή της αριστοκρατίας. Η συστηματική απομάκρυνση της οικονομικά επιτυχημένης και μορφωμένης σουνιτικής αστικής τάξης από την πολιτική, είναι ουσιαστικά μια κλασική προοπτική μιας επανάστασης», υποστηρίζει ο Βόλφσον επικαλούμενος τη Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση του 1789 και την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν το 1979.

«Ο Τζαμάλ Κασόγκι είναι η άκρη του παγόβουνου της Σαουδικής Μπουρζουαζίας, ο τρομοκράτης αριθμός 1, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν άλλη μία. Ήταν και αυτός από μια πλούσια οικογένεια της σουνιτικής αστικής τάξης της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μπιν Λάντεν και ο Κασόγκι επέλεξαν διαφορετικά μέσα.

Στη μια περίπτωση ήταν η μεταρρύθμιση και η συνενοχή και στην άλλη η τρομοκρατία και η επανάσταση, ο σκοπός τους ήταν ίδιος, συμμετοχή στην πολιτική (…) . Άλλωστε, 19 από 22 τρομοκράτες που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου προέρχονταν από την αστική τάξη της Σαουδικής Αραβίας».

Εντούτοις, ο Βόλφσον γράφει περαιτέρω ότι η συμμετοχή της σουνιτικής αστικής τάξης στην εξουσία δεν θα λύσει το δεύτερο θεμελιώδες πρόβλημα της Σαουδικής Αραβίας που συνδέεται με τους Σιίτες που ζουν στην ανατολική επικράτεια «οι οποίοι όλο και περισσότερο προσανατολίζονται προς το Ιράν και τις μεθόδους του που δεν είναι ειρηνικές προς τους σουνίτες.

Η επιτυχία τους θα ήταν θανατηφόρο πλήγμα σε κρατικό επίπεδο, όχι μόνο για τη μοναρχία και την αριστοκρατία, αλλά και για την αστική τάξη της Σαουδικής Αραβίας.

Γιατί μόνο κάτω από το ανατολικό τμήμα της χώρας βρίσκεται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο».

Για την Ευρώπη και τον κόσμο, έχει έρθει η ώρα να προετοιμασθεί για μια θεμελιώδη αλλαγή στη Σαουδική Αραβία, καταλήγει ο ιστορικός στην Handelsblatt.

 

 

Πηγή: inopressa.ru – echedoros-a.gr

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com