Main Menu

Η βουλγαρική κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Georg Georgiev, ο οποίος είναι ο Εθνικός Συντονιστής της χώρας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, υπέγραψε εξ ονόματος της κυβέρνησης ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο και την Οργάνωση των Εβραίων στη Βουλγαρία “Shalom” σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το μνημόνιο, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ στις 21 Νοεμβρίου και προβλέπει κοινή δράση για την πρόληψη και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη βελτίωση της ασφάλειας της εβραϊκής κοινότητας.

Η συμφωνία θα δημιουργήσει μηχανισμό για την ανάπτυξη τακτικών διαβουλεύσεων και συνεργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών, ανέφερε η δήλωση.

Ο κ. Γκεόργκιεφ δήλωσε ότι το έγγραφο θα εγγυάται τη δέσμευση των τριών μερών για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής αντισημιτισμού, που θα διασφαλιστεί μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής ενός σχεδίου δράσης για τον αντισημιτισμό για την περίοδο 2019-2022.

“Υπογράφοντας αυτό το μνημόνιο, η κυβέρνησή μας όχι μόνο δηλώνει ότι ο αντισημιτισμός δεν θα γίνει ανεκτός αλλά και κάνει συγκεκριμένα βήματα για να διασφαλίσει ότι οι εβραϊκές κοινότητες αισθάνονται ασφαλείς στη Βουλγαρία”, δήλωσε.

Θα υπάρξει συνεργασία σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα και δραστηριότητες που απευθύνονται στους νέους, στους δημόσιους υπαλλήλους και στο ευρύ κοινό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση του αντισημιτισμού και την προώθηση της ανεκτικότητας. Θα δοθεί επίσης προσοχή στα μέτρα για την εξουδετέρωση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Το μνημόνιο υπεγράφη εξ ονόματος του WJC από τον διευθύνοντα σύμβουλό του και τον αντιπρόεδρο Robert Singer και εξ ονόματος της Οργάνωσης των Εβραίων στη Βουλγαρία “Shalom” από τον πρόεδρό του, τον αναπληρωτή καθηγητή Αλέξανδρο Όσκαρ.

Ο Singer επισκέφθηκε τη Βουλγαρία, όπου διεξήγαγε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό κ. Borissov, τον Πρόεδρο Roumen Radev και την δήμαρχο της Σόφιας Γιορντάνκα Φαντούκοβα.

Συνοδευόμενος από ηγέτες της βουλγαρικής εβραϊκής κοινότητας, ο Singer πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Πατριάρχη Neofit της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλους ανώτερους κληρικούς.

Σύμφωνα με δήλωση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Singer επανέλαβε την ευγνωμοσύνη του εβραϊκού λαού για το ρόλο που η ηγεσία της εκκλησίας έπαιξε πριν από 75 χρόνια στη διάσωση των Βουλγάρων Εβραίων από το θάνατο στο Ολοκαύτωμα.

 

Επιμέλεια – Μετάφραση: OmegaNbc.com

 

 

Πηγή: sofiaglobe.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com