Main Menu

Η Βουδαπέστη δεν έχει ιδέα, τι σχεδιάζει το Κίεβο με τα στρατεύματα στα σύνορα της Ουγγαρίας.

 

Η Βουδαπέστη και το Κίεβο είναι κλειδωμένες σε μια διαρκή διαμάχη για το νόμο περί εκπαίδευσης του 2017 στην Ουκρανία, η οποία στερούσε την ουγγρική μειονότητα στη Δυτική Ουκρανία από την πρόσβαση στη δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα.

Σχολιάζοντας τις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη μεταφορά ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή της Zakarpattia, η οποία βρίσκεται κοντά με την Ουγγαρία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε ότι η Βουδαπέστη δεν γνωρίζει αρκετά για την πιθανή εξάπλωση.

“Είναι πολύ ασυνήθιστο να μεταφέρουν τα στρατεύματά τους στα σύνορα μιας χώρας του ΝΑΤΟ.” Όλα αυτά είναι κάτι που πρέπει να τους ρωτήσετε και δεν γνωρίζω την απάντηση “, δήλωσε ο διπλωμάτης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στο YouTube εμφανίστηκε υλικό που δείχνει ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό που κινείται προς τη Ζακαρπάτια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν τη μετακίνηση του στρατιωτικού εξοπλισμού από την περιοχή Lviv, επίσης στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα φέτος, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι σχεδίαζε να αποκαταστήσει μια στρατιωτική μονάδα μεγέθους Τάγματος στην πόλη Berehove της Τακρανάρτια. Το Ουγγρικό Υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει τα σχέδια, υποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένδειξη ότι το Κίεβο θεωρεί την ουγγρική μειονότητα στην περιοχή απειλή.

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Βουδαπέστη ότι επέστρεψε κοντά σε μια “κόκκινη γραμμή” εκδίδοντας ουγγρικά διαβατήρια στους Ούγγρους στο Berehove. Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών Szijjarto προειδοποίησε ότι εάν η ουκρανική κυβέρνηση απελάσει τον ουγγρικό πρόξενο στο Berehove, η Ουγγαρία θα “εκδιώξει αμέσως έναν Ουκρανό πρόξενο που εργάζεται στην Ουγγαρία”. Ο Σζίγιαρτον κατηγόρησε επίσης το Κίεβο ότι υποκινεί «μίσος» και «καταπίεση» εναντίον της ουγγρικής μειονότητας σε μια προσπάθεια να στηρίξει την πολιτική του προέδρου.

Την Τετάρτη, η αποστολή του ΝΑΤΟ της Ουκρανίας παραπονέθηκε ότι η Ουγγαρία προχώρησε και πάλι στη συγκράτηση των συνεδριάσεων της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας
Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Ουκρανία ψήφισε νέο νόμο για την εκπαίδευση που ορίζει ότι η δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα θα διδάσκεται μόνο στην ουκρανική γλώσσα, με μειονότητες που μπορούν να σπουδάσουν στη μητρική τους γλώσσα μόνο στο επίπεδο του δημοτικού σχολείου. Ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ φέτος προκάλεσε ανησυχίες από την Ουγγαρία, τη Ρωσία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία, με τις χώρες να υποστηρίζουν ότι ο νόμος παραβιάζει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων.

 

 

 

Σχόλιο του OmegaNbc.com:

Εδώ να αναφέρουμε ότι στο OmegaNbc.com στις 25 Σεπτεμβρίου 2018 είχαμε αναφέρει εκτενώς σε άρθρο μας στο γεγονός της μεταφοράς στρατευμάτων στην Δυτική Ουκρανία στην περιοχή Zakarpattia με τίτλο

“Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΑ ΑΥΤΗΝ ΦΟΡΑ.”

 

Πηγή:  sputniknews.com

 

OmegaNbc.com

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com