Main Menu

Η Αίγυπτος έχει κατασκευάσει περίπου 1200 άρματα μάχης M1A1 Abrams

 

Από την έναρξη του προγράμματος συνεργασίας M1A1, της κοινοπραξίας μεταξύ των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) και Αιγύπτου για την παραγωγή εξαρτημάτων και τη συναρμολόγηση συγκροτημάτων αρμάτων για το κύριο άρμα μάχης (MBT) M1 Abrams, η αιγυπτιακή αμυντική εταιρεία εργοστάσιο αρμάτων έχει κατασκευάσει στην Αίγυπτο περίπου 1200 άρματα M1A1 Abrams.

Το πρόγραμμα και το σχέδιο για την παραγωγή των συνεταιριστικών εγκαταστάσεων προωθήθηκε από τον Στρατάρχη Αμπντ αλ Χαλίμ Αμπού Γκατζάλα ως ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων από την Αίγυπτο στην απόκτηση MBT M1 Abrams ενώ ταυτόχρονα θα αναπτύσσει τη δική της αμυντική βιομηχανική βάση. Αρχικά, το σχέδιο προέβλεπε την τελική μετάβαση στο 40% της παραγωγής αρμάτων μάχης στην Αίγυπτο ώστε να εξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι εκμεταλλευόμενο το χαμηλό κόστος των αιγυπτιακών ημερομισθίων.

Την 25η Οκτωβρίου 2011, Αίγυπτος και ΗΠΑ εόρτασαν την επανέναρξη της συμπαραγωγής των MBT M1A1 Abrams με μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αιγυπτιακό εργοστάσιο αρμάτων έξω από το Κάιρο. Η παραγωγή των M1A1 στην Αίγυπτο αποτελεί βασικό μέρος της συνεχίζόμενης υποστήριξης των ΗΠΑ στον καθοριστικό ρόλο της Αιγύπτου ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Μέσα απο αυτό το πρόγραμμα, το εργοστάσιο αρμάτων προσφέρει θέσεις εργασίας σε περισσότερους 2500 Αιγύπτιους και υποστηρίζει τις ικανότητες των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων στην άμυνα της χώρας.

Μέρος της ετησίας δέσμευσης αξίας $1,3 δισεκατομμυρίων των ΗΠΑ για την υποστήριξη της ασφάλειας της Αιγύπτου, η επανέναρξη της συμπαραγωγής των αρμάτων μάχης M1A1 Abrams αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη συνεργασία με την Αίγυπτο.

Η εταιρεία των ΗΠΑ, General Dynamics Land Systems, άρχισε τις παραδόσεις των πρώτων 299 αρμάτων μάχης M1A1 στον στρατό των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 1991. Η Αίγυπτος ήταν ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης του MBT M1 που επέλεξε την έκδοση M1A1. Η πρώτη παρτίδα περιελάμβανε 555 οχήματα και οι τελικές παραδόσεις στο πλαίσιο του προγράμματος εκτελεστήκαν το 1998.

Η πρώτη έκδοση του M1 Abrams ήταν οπλισμένη με πυροβόλο 105 χιλιοστών, ενώ το M1A1 Abrams ειναι οπλισμένο με το λειόκαννο πυροβόλο M256 των 120 χιλιοστών με σύστημα σύγκλησης πεδίου (MRS) για την μέτρηση της κάμψης του σωλήνα του πυροβόλο. Το κύριο όπλο των αιγυπτιακών M1A1 κατασκευάζεται επίσης -κατόπιν άδειας- στην Αίγυπτο.

Το M1A1 έχει πλήρωμα τεσσάρων, περιλαμβάνει τον Οδηγό, Αρχηγό, Πυροβολητή και Γεμιστή. Ο Οδηγός κάθεται μπροστά στο όχημα, στο κέντρο, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος βρίσκονται μέσα στον πύργο. Οι Αρχηγός και Πυροβολητής κάθονται στη δεξιά πλευρά του πύργου και ο Γεμιστής στα αριστερά.

Το σκάφος και ο πύργος του M1A1 ειναι από θωράκιση εξελιγμένης κατασκευής παρόμοια με τη θωράκιση Τσόμπχαμ (Chobham) που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρέχει προστασία έναντι αντιαρματικών καθοδηγούμενων όπλων (ATGM) και βασικών πυρομαχικών. Το 120 χιλιοστών πυροβόλο του M1A1 Abrams μπορεί να βάλλει διαφόρους τύπους βλημάτων, όπως το διατρητικό βλήμα M829A1 APFSDS-T (κινητικής ενέργειας, με διατρητική ράβδο μεγάλου μήκους κατασκευασμένο από απεμπλουτισμένο ουράνιο, με αρχική ταχύτητα 1575 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και δραστικό βεληνεκές 3500 μέτρων, αλλά κατά την επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία προσβολές στόχων που πλησίαζαν τα 4000 μέτρα).

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.com για την proelasi.org

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com