Main Menu

ΗΠΑ: Το Προαιρετικά Επανδρωμένο Όχημα Μάχης θα αντικαταστήσει το ΤΟΜΑ Bradley, αρχής γενομένης από το 2026

 

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα Οχήματα Μάχης Bradley με το νέο Προαιρετικά Επανδρωμένο Όχημα Μάχης (OMFV), που εξελίσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Οχήματα Μάχης Νέας Γενιάς (NGCV), αρχής γενόμενης από το οικονομικό έτος 2026.

Από τα συνολικά πέντε οχήματα της σχεδιαζόμενης προτεραιότητας εκσυγχρονισμού NGCV του Στρατού των ΗΠΑ, η αντικατάσταση του Bradley ειναι η σημαντικότερη εργασία, δήλωσε την 9η Οκτωβρίου ο Υποστράτηγος Ρός Κόφμαν, διευθυντής της διυπηρεσιακής ομάδας του NGCV, ή CFT, στην ετήσια συνάντηση και έκθεση της Ένωσης του Στρατού των ΗΠΑ (AUSA).

“Ο αντικαταστάτης του Bradley, το OMFV, ειναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της υπεροχής σε σχέση με τους σχεδόν ομότιμους αντιπάλους,” δήλωσε. “Η αντικατάσταση του κρίνεται επείγουσα επειδή το Bradley πλησιάζει στο τέλος της υπηρεσιακής ζωής του,” πρόσθεσε.

Το όχημα μάχης Bradley δε διαθέτει πλέον την αποφασιστική υπεροχή σε όρους φονικότητας και θωράκισης και έχει φτάσει στα όρια των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του, εξήγησε. Το OMFV ειναι αναγκαίο για την διασφάλιση της ανάπτυξης των μελλοντικών περιθωρίων μεγέθους, βάρους, αρχιτεκτονικής, ισχύος και ψύξεως, ή αλλιώς SWAP-C.

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για το OMFV προβλέπει την αποδέσμευση ενός αιτήματος για υποβολή προτάσεων (RfP) στις αρχές του 2019, η σύμβαση για τον σχεδιασμό και την βιομηχανική κατασκευή (EMD) θα ανατεθεί στις αρχές του οικονομικού έτους 2020 και η αρχική παραγωγή χαμηλού ρυθμού (LRIP) θα αρχίσει το οικονομικό έτους 2023, δήλωσε. Η ανάπτυξη του οχήματος στις μονάδες έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του οικονομικού έτους 2026.

Το δεύτερο όχημα εντός της CPT NGCV ειναι το Τεθωρακισμένο Όχημα Πολλαπλών Χρήσεων (AMPV). Θα ειναι ο αντικαταστάτης της οικογενείας οχημάτων M113, το οποίο, Μ113, δεν μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω, δήλωσε ο Κόφμαν. Επειδή το M113 βρίσκεται στο τέλος της υπηρεσιακής ζωής του, η αντικατάστασή του είναι επίσης μια προτεραιότητα.

Πρόσφατα το πρόγραμμα AMPV ολοκλήρωσε με επιτυχία τις περιορισμένες δοκιμές χρήστη ή LUT, όπως επίσης και το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών εξέλιξης που είχαν προγραμματιστεί πριν την απόφαση του Ορόσημου C, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2018.

Στο χρονοδιάγραμμα για το AMPV ειναι η ανάθεση σύμβασης LRIP εντός του οικονομικού έτους 2019, την οποία θα ακολουθήσουν οι δοκιμές και οι πρώτες μονάδες θα εξοπλιστούν αρχής γενομένης εντός του οικονομικού έτους 2022, δήλωσε.

Το τρίτο όχημα ειναι το σύστημα Κινητής Προστατευόμενης Ισχύος Πυρός (MPF). Ειναι ο αντικαταστάτης της αποστολής που εκτελούσε το ελαφρύ άρμα M551 Sheridan, το οποίο αποσύρθηκε απο την ενεργό υπηρεσία το 1996. Ο Στρατός των ΗΠΑ παραμένει σε πορεία ανάθεσης της σύμβασης για τον σχεδιασμό και την βιομηχανική κατασκευή (EMD), μέχρι δύο εργολάβους, κατά στο πρωτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2019.

“Η σύμβαση LRIP για το MPF θα ανατεθεί το οικονομικό έτος 2022, θα ακολουθήσουν δοκιμές και οι πρώτες μονάδες θα εξοπλιστούν το οικονομικό έτος 2025,” δήλωσε ο Κόφμαν.

Το Ρομποτικό Όχημα Μάχης (RCV) ειναι το τέταρτο όχημα του προγράμματος NGCV, δήλωσε. Οι παραλαβές μπορεί να αρχίσουν στις αρχές του οικονομικού έτους 2024, αναλόγως με την προηγούμενη πειραματική φάση.

Το τελευταιο όχημα ειναι το Άρμα Νέας Γενιάς (NGT), το οποίο θα αντικαταστήσει το άρμα μάχης Abrams M1. Ωστόσο, το Abrams διαθέτει ακόμα χώρο για επιπλέον αναβαθμίσεις οπότε η ανάγκη αντικατάστασης του δεν ειναι τόσο επείγουσα όπως του Bradley και του M113, δήλωσε ο Κόφμαν. Η παραλαβή του NGT πιθανόν να αρχίσει το οικονομικό έτος 2024.

Ουσιαστικά δεν ειναι ανάγκη το NGT να ειναι ένα άρμα μάχης, δήλωσε ο Κοφμαν. Πρέπει, απλά, να διαθέτει “αποφασιστική υπεροχή και φονικότητα”.

Στην βιομηχανία θα διατεθεί μεγάλο περιθώριο για να παρουσιάσει δημιουργικές ιδέες, όχι μόνο για το NGT, αλλα για όλες τις εκδόσεις, δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι δεν απαιτείται από την βιομηχανία να απαντήσει με ένα όχημα δεδομένου ότι είναι διαθέσιμα υπό εξέλιξη υποκατάστατα οχημάτων. Παρότρυνε την βιομηχανία να βρει ιδέες και να τις παρουσιάσει στον Στρατό.

Ο λόγος που το NGCV ειναι η υπ’ αριθμόν δύο προτεραιότητα εκσυγχρονισμού του Στρατού των ΗΠΑ, μετά τα μεγάλου βεληνεκούς πυρά ακριβείας, ειναι επειδή οι ενδεχόμενοι εχθροί έχουν μειώσει το χάσμα της αναμέτρησης, δήλωσε ο Κόφμαν.

Ο νέος στόλος οχημάτων είναι αναγκαίος για τη διατήρηση του πλεονεκτήματος και της νίκης στο μελλοντικό πολεμικό περιβάλλον, δήλωσε.

Οι μη επανδρωμένες εκδόσεις του NGCV θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα μελλοντικά πεδία μαχών στο κλείσιμο αυτού του χάσματος, δήλωσε. Θα περιλαμβάνουν αισθητήρες που θα μπορουν να εντοπίσουν καπνό ή χημικά και να συνδέονται στο δίκτυο. Επίσης, θα ειναι οπλισμένα, με την απόφαση της εκτέλεσης πυρών να υλοποιείται μετά από ανθρωπινή παρέμβαση, πρόσθεσε.

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το Army.mil για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com