Main Menu

ΗΠΑ: Βελτιώθηκε η επίγνωση κατάστασης κι ο συντονισμός του Squad X για τους αποβιβασμένους στρατιώτες

 

Φορητά, ολοκληρωμένα σύστημα επιτρέπουν στις ομάδες πεζικού να εντοπίζουν απειλές και να συγχρονίζουν τους ελιγμούς τους, διευρύνοντας την ισχύ πυρός με την συμμετοχή λιγότερων ατόμων.

Το πρωτο πειραματικό πρόγραμμα Squad X της υπηρεσίας προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων άμυνας (DARPA) των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) επέδειξε επιτυχώς την ικανότητα διεύρυνσης και ενίσχυσης της επίγνωσης κατάστασης των μικρών, αποβιβασμένων μονάδων. Σε μια σειρά δοκιμών διάρκειας μιας εβδομάδας στο Τουεντινάϊν Πάλμς, στην Καλιφόρνια, ομάδες Αμερικανών Πεζοναυτών βελτίωσαν την ικανότητα τους να συντονίζουν τους ελιγμούς, να εξαπολύουν αυτόνομα εναέρια και χερσαία οχήματα για τον εντοπισμό απειλών σε πολλαπλά πεδία -πραγματικά, ηλεκτρομαγνητικά και κυβερνοχώρου – παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες καθώς η ομάδα προχωρούσε μέσα στα σενάρια.

Το Squad X παρέχει στις αποβιβασμένες μονάδες του Στρατού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ αυτόνομα συστήματα εξοπλισμένα με τεχνολογίες διαθέσιμες στο εμπόριο (off-the-shelf) και μοναδικά εργαλεία εντοπισμού που εξελίχθηκαν μέσα στο πρόγραμμα «Βασικών Τεχνολογιών Squad X» της DARPA. Οι τεχνολογίες στοχεύουν στην επαύξηση της επίγνωσης κατάστασης και φονικότητας των ομάδων, επιτρέποντας την προσβολή του εχθρού με υψηλότερη ταχυβολία και από μεγαλύτερα βεληνεκή.

Ο διευθυντής προγράμματος Squad X στο γραφείο Τακτικών Τεχνολογιών της DARPA, Αντισυνταγματάρχης Φιλ Ρουτ, δήλωσε οτι το πρωτο πείραμα επέδειξε την ικανότητα της ομάδας να επικοινωνεί και να συνεργάζεται, ακόμα και όταν “βρίσκεται στα όρια της διασύνδεσης”.

Τα μελή ομάδων που συμμετείχαν στις δοκιμαστικές διαδικασίες εξήραν τα βελτιωμένα εργαλεία, τα οποία τους επέτρεψαν να εκμεταλλευτούν ικανότητες που νωρίτερα ήταν πολύ βαριές ή δυσκίνητες για να χρησιμοποιούν οι στρατιώτες και Πεζοναύτες στις απαιτητικές συνθήκες του πεδίου μάχης.

“Σε κάθε δοκιμή, μάθαιναν κάτι περισσότερο απ’ τα συστήματα και πως μπορούσαν να υποστηρίξουν την επιχείρηση,” δήλωσε ο Ρουτ, ο οποίος ειναι επίσης ο διευθυντής προγράμματος των Βασικών Τεχνολογιών Squad X. “Μέχρι το τέλος, χρησιμοποιούσαν τα μη επανδρωμένα χερσαία και εναέρια συστήματα για να μεγιστοποιήσουν την μαχητική ισχύ της ομάδας και να παρέχουν στην ομάδα τη δυνατότητα να ολοκληρώσει μια αποστολή που υπό κανονικές συνθήκες θα χρειάζονταν μια διμοιρία για να πραγματοποιηθεί.”

Οι δυο εργολήπτες, Lockheed Martin Missiles & Fire Control και CACI BIT Systems, εργάστηκαν σε διαφορετικές προσεγγίσεις για την παροχή μοναδικών ικανοτήτων προς ενίσχυση των πεζών. Η ομαδοποίηση επανδρωμένων-μη επανδρωμένων ειναι κρίσιμη για τις λύσεις και των δύο εταιρειών.

Το σύστημα δοκιμών Πεζοναυτών Augmented Spectral Situational Awareness, and Unaided Localization for Transformative Squads (ASSAULTS) της Lockheed Martin χρησιμοποίησε τα αυτόνομα ρομπότ με συστήματα αισθητήρων για τον εντοπισμό των εχθρικών θέσεων, επιτρέποντας στους Πεζοναύτες να συμπλακούν και στοχεύσουν τον εχθρό με ακρίβεια χρησιμοποιώντας βομβίδες 40 χιλιοστών πριν καν ο εχθρός εντοπίσει την κίνηση τους. Οι μικρές ομάδες κάνοντας χρήση της Ηλεκτρονικής Μονάδας Επίθεσης BITS (BEAM) της CACI μπορούσαν να εντοπίσουν, γεωπροσδιορίσουν και επιτεθούν επι συγκεκριμένων απειλών με παρεμβολές επικοινωνιών και κυβερνοχώρου.

Το δεύτερο πείραμα προγραμματίζεται για τις αρχές του 2019.

 

 

 

Πηγή: Απόδοση/Μετάφραση απο το darpa.mil για την proelasi.org.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com