Main Menu

Εξέγερση στην Αϊτή: 52 νεκροί 247 τραυματίες….Εκεί η Δύση κωφεύει… είναι δικό της “παιδί” ο πρόεδρος(Βίντεο)

 

Eξέγερση στην Αϊτή: 52 νεκροί 247 τραυματίες….Το 80% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.. Γιατί η Δύση που κόπτεται για Βενεζουέλα δεν στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή; Γιατί αναγνωρίζει ως Πρόεδρό της τον Jovenel Mouse που εκλέχθηκε παρά την αποχή του 80%;;

Eξέγερση στην Αιτή εν μέσω διεθνούς αναλγησίας κι αδιαφορίας από τις δυνάμεις εκείνες που παριστάνουν τους ανθρωπιστικούς σωτήρες του κόσμου.. Τα στοιχεία είναι καταστροφικά σύμφωνα με την unicef…

Η Αιτή έχει πληθυσμό 9,6 εκατομμύρια. Το 44% αυτών ήτοι οι (4.211.000) είναι παιδιά κι ανήλικοι μικρότεροι των 18 ετών και το 13% (1.250.000) είναι παιδιά κάτω των 5 ετών.

Το 78% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας και το 56% σε ακραία ένδεια.

Η άνιση κατανομή του πλούτου είναι εκρηκτική καθώς το 63% του πλούτου της χώρας είναι στα χέρια του 20% του πληθυσμού που αντιστοιχεί στο πιο εύφορο τμήμα της κοινωνίας ενώ οι πιο φτωχοί δηλ. το 40% του πληθυσμού έχουν πρόσβαση μόλις στο 9% του παραγόμενου πλούτου.

Το 40% υποφέρει από διατροφική ανασφάλεια. Τα 4 στα 10 παιδιά ζουν σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας.

Μόνο το 10% της Αιτή είναι εγγεγραμμένα στα δημοτολόγια. Το 50% των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης είναι παιδιά.

Κάποιες κατηγορίες παιδιών είναι άκρως εκτεθειμένες σε σεξουαλική κακοποίηση: αυτά που είναι σε ιδρύματα φύλαξης παιδιών,παιδιά που εργάζονται ως υπηρέτριες σε σπίτια και τα παιδιά του δρόμου. Υπάρχουν 3000-4000 παιδιά του δρόμου εκ των οποίων 2500 στην πρωτεύουσα Port-au-Prince.

Εκτιμάται ότι ως και το 70% των κοριτσιών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η Δύση ΗΠΑ, ΕΕ και τα μίντια της που λειτουργούν με τις προδιαγραφές του »Πολίτη Κέιν » και κόπτονται για ανθρωπιστική βοήθεια στην Βενεζουέλα γιατί δεν στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Αιτή που είναι το απόλυτο παράδειγμα της ανθρωπιστικής κρίσης; Γιατί δεν στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή που εδώ και 7 μέρες είναι σ΄εξέγερση με 52 νεκρούς και 247 τραυματίες κατά της κυβέρνησης του Jovenel Mouse;

Γιατί η Δύση που δεν αναγνωρίζει το νόμιμα εκλεχθέντα Μαδούρο αναγνωρίζει στην Αιτή Πρόεδρο τον Jovenel Moise, παρ’ ότι εκλέχθηκε αν και υπήρξε αποχή 80%.

Βέβαια οι επίσημες πηγές δίνουν το μάξιμουμ 10 νεκρούς……

7η μέρα εξέγερσης στην Αιτή. Μετά την Πέμπτη 2 Φλεβάρη θλιβερή 2η επέτειο της ανάδειξης στην εξουσία του Moïse Jovenel,χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν στο δρόμο απαιτώντας την παραίτηση του. Η ενδημική φτώχεια επιταχύθνηκε τους τελευταίους μήνες. Ο θυμός αγγίζει πολλές πόλεις. Η φτώχεια σε συνδυασμό με σκάνδαλο μεγάλης κλίμακας προκάλεσε την έκρηξη…..

«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να δώσει τροφή και νερό στο λαό της οφείλει να παραιτηθεί αλλά πρέπει επίσης η μπουρζουαζία ν΄αποφασίσει να μην μονοπωλεί όλο τον πλούτο γιατί εμείς είμαστε πολυάριθμοι στις λαϊκές συνοικίες», προειδοποίησε ένας διαδηλωτής.

Η Αιτή είναι σε βαθιά πολιτική κρίση εδώ και μια εβδομάδα. Έχει παραλύσει από τις κινητοποιήσεις. Ο Jovenel Moïse,παραμένει σιωπηλός ενώ οι διαδηλωτές τον κατηγορούν ότι δεν κράτησε τις υποσχέσεις του να «έχουν όλοι ένα πιάτο φαΐ και χρήματα στις τσέπες» και ότι συνέβαλε στην επιδείνωση της φτώχειας. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 15% μέσα σε 2 χρόνια.

Η λαϊκή απογοήτευση επιδεινώθηκε από τη δημοσίευση, στα τέλη Ιανουαρίου, της έκθεσης του Ανώτατου Δικαστηρίου Λογαριασμών για την καταστροφική διαχείριση και τις πιθανές εκροές διασπάθισης περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ταμείο Petrocaribe, ένα πρόγραμμα βοήθειας προς την Αϊτή από τη Βενεζουέλα από το 2008.

Περίπου 15 τ. υπουργοί και ανώτεροι υπάλληλοι είναι αναμεμειγμένοι. Όπως μια εταιρεία με επικεφαλής εκείνη την εποχή τον Jovenel Moïse, που αναγνωρίζεται ως αποδέκτης των κεφαλαίων για ένα έργο για την κατασκευή ενός δρόμου χωρίς να υπογράψει μια σύμβαση.

 

 

Πηγή: dimpenews.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com