Main Menu

Διευθυντής της ‘Φωνής της Αμερικής’: Ο Ράμα είναι αλαζονικός, αυταρχικός, βαθιά διεφθαρμένος

 

Ο διευθυντής της «Φωνής της Αμερικής» για την Ευρασία, Ελέζ Μπιμπεράι, έκανε σκληρή κριτική για τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Ο Μπιμπεράι δήλωσε ότι ο Ράμα είναι ένας αυταρχικός, διεφθαρμένος, αλαζονικός κυβερνήτης και η κυβέρνησή του μαστίζεται από βαθιά διαφθορά και κατάχρηση.

Προέβη σε αυτές τις δηλώσεις στην ομιλία του κατά την 110η επέτειο του περιοδικού «Dielli» (στα ελληνικά:Ήλιος, που εκδίδεται από 1909).

«Αφού κέρδισε  με συντριπτική πλειοψηφία τις εκλογές του 2017, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποφάνθηκε ότι ήταν αδιαμφισβήτητος.

Αλλά ο κανόνας του έχει υποστεί βλάβη από την κακή διακυβέρνηση, τη ευρεία διαφθορά, την οικονομική κακοδιαχείριση και το στυλ της ηγεσίας του έχει δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους. Όπως συνέβη με ορισμένους άλλους αρχηγούς της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Ράμα έχει γίνει πιο αυταρχικός, πιο διεφθαρμένος, πιο αλαζονικός και λιγότερο διαφανής.

Προσπάθησε να ενισχύσει την εξουσία του στο έπακρο, περιορίζοντας τον δημόσιο χώρο, υπονομεύοντας τους ανεξάρτητους θεσμούς, γεμίζοντας πιστούς του στη δικαστική εξουσία, με το πρόσχημα των μεταρρυθμίσεων και περιθωριοποιώντας την αντιπολίτευση.

Ο Ράμα δημιούργησε ένα μοντέλο διακυβέρνησης βασισμένο στην κλεπτοκρατία, παρέχοντας δωρεάν συμβόλαια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε κυβερνητικές επιχειρήσεις.

Οι πελατειακές σχέσεις  μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και επιφανών επιχειρηματιών έχουν  διαστρεβλώσει το ρόλο της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, παραβιάζοντας τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού, διαταράσσοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά και αφαιρώντας τους απλούς πολίτες από οποιαδήποτε μέσο  που θα μπορούσαν να επηρεάσουν  σε αλλαγές συμπεριφοράς», είπε ο Μπιμπεράι.

Η κατάσταση στον Τύπο στην Αλβανία

Ο Ελέζ Μπιμπεράι σχολίασε επίσης την κατάσταση του Τύπου στην Αλβανία, ότι με τον ερχομό του Ράμα στην εξουσία, έχει γίνει λιγότερο ελεύθερος και λιγότερο ανεξάρτητος.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό για επιθέσεις του εναντίον δημοσιογράφων και για τη μη τιμωρία κυβερνητικών σκανδάλων που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

«Ο Τύπος έχει γίνει λιγότερο ελεύθερος και ανεξάρτητος. Ο πρωθυπουργός αμφισβητεί συνεχώς την αρχή του ανεξάρτητου Τύπυ, δημιουργώντας τα Online τηλεοπτικά μέσα του ERTV. 

 Έχει χτυπήσει τα μέσα ενημέρωσης και συνεχίζει να το κάνει χρησιμοποιώντας ολοένα και πιο επιθετική και απειλητική ρητορική,  χαρακτηρίζοντας τα ως ‘καζάνι’.

Οι τελευταίες επιθέσεις στη «Φωνή της Αμερικής», μετά την μετάδοση μιας έκθεσης σχετικά με τη συνεργασία με αξιωματούχους του Σοσιαλιστική Κόμματος και ομάδες οργανωμένου εγκλήματος κατά τις εκλογές του 2017,ήταν εξαιρετικά εκπληκτικές ως προς τη σοβαρότητά τους.

Πολλοί δημοσιογράφοι, ευάλωτοι στην πολιτική και την οικονομική πίεση, ασκούν αυτολογοκρισία και αποφεύγουν την κάλυψη θεμάτων ταμπού.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το 2019 οι Αλβανοί θα πρέπει να επικαλούνται  διεθνή μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της «Φωνής της Αμερικής» για την κάλυψη ευαίσθητων θεμάτων.

Ο Ράμα αρνήθηκε να τιμωρήσει πολλές σκανδαλώδεις περιπτώσεις διαφθοράς συμπεριλαμβανομένης της δημοσιοποίησης  στοιχείων που δείχνουν τους δεσμούς ανώτερων σοσιαλιστών αξιωματούχων με ομάδες οργανωμένου εγκλήματος με την αγορά ψήφων στις εκλογές του 2017.

Χωρίς την παραμικρή ανησυχία, κάλυψε με ατιμωρησία τους ανώτερους αξιωματούχους παρά τα σαφή αποδεικτικά στοιχεία της διαφθοράς και της συνεργασίας τους,  με οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και εμπόρους ναρκωτικών», δήλωσε ο Μπιμπεράι.

 

Πηγή: echedoros-a.gr – hashtag.al – syri.net

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com