Main Menu

Γερμανικές αποζημιώσεις: “Αφήστε τα υποκριτικά συγγνώμη και πληρώστε” λέει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με αφορμή την επέτειο της γερμανικής επίθεσης στις 6 Απριλίου 194, ζητά από το Βερολίνο να αφήσει την υποκρισία και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους για όσα έκαναν η ναζί στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση:

Με αφορμή την 6η Απρίλη, ημέρα που η ναζιστική Γερμανία, το 1941, επιτέθηκε και κατέλαβε την Ελλάδα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στο λαό και τη χώρα μας στα 4 χρόνια της φασιστικής κατοχής, το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα επαναφέρει την πάγια και ιερή αξίωση της καταβολής των αποζημιώσεων προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, των επανορθώσεων για την λεηλασία και την καταστροφή της χώρας και την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των κλαπέντων και λεηλατηθέντων αρχαιολογικών και πολιτιστικών θησαυρών.

Θυμίζουμε σε όλους ότι η Ελλάδα πολέμησε με απαράμιλλο ηρωισμό επί 217 ημέρες, εναντίον και των δύο κύριων δυνάμεων του Άξονα και υπέστη τη βαρβαρότητα της τριπλής Κατοχής, καταβάλλοντας βαρύτατο φόρο αίματος. Χωρίς αμφιβολία, η Ελλάδα, με την Αντίσταση και τη Θυσία της, συνέβαλλε καθοριστικά στην εξέλιξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και τη συντριβή του φασισμού.

Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό, 75 χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας μας, όλες οι μεταπολεμικές γερμανικές κυβερνήσεις να συνεχίζουν να αρνούνται την καταβολή των γερμανικών οφειλών, να αρνούνται δηλαδή την εκπλήρωση των επιβεβλημένων από το Δίκαιο και την Ιστορία υποχρεώσεών τους απέναντι στην Ελλάδα. Και είναι επίσης απαράδεκτο και εξοργιστικό οι ελληνικές κυβερνήσεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να μην προχωρούν στην σθεναρή και αποφασιστική διεκδίκηση.

Θεωρούμε προσβλητικό για τον ελληνικό λαό και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης τον ανυπόστατο ισχυρισμό που προβάλλουν οι γερμανικές κυβερνήσεις πως, τάχα, το ζήτημα των γερμανικών οφειλών «έχει κλείσει!». Και η έκφραση συγγνώμης, που ακούγεται από επίσημα κυβερνητικά στελέχη του γερμανικού κράτους (π.χ. από τον Πρόεδρο και την Καγκελάριο της ΟΔ Γερμανίας στις τελευταίες επισκέψεις τους στην Ελλάδα), μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί, εφ’ όσον δεν συνοδεύεται με την έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης για τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας στην Ελλάδα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που αγωνίζεται από το 1996 για να αποδοθεί Δικαιοσύνη στην Ελλάδα για τη μεγαλειώδη Αντίσταση και Θυσία της στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και της Κατοχής, επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτη και υβριστική η στάση του γερμανικού κράτους να αντιμετωπίζει τις δίκαιες, πολιτικά, ηθικά, και κατοχυρωμένες από διεθνείς Συνθήκες αξιώσεις του λαού μας με περιφρόνηση.

Απαιτούμε από το κράτος της Ο.Δ. της Γερμανίας – όχι βεβαίως ως εκδίκηση για το γερμανικό λαό, που και ο ίδιος πλήρωσε ακριβά το ναζιστικό καθεστώς, αλλά ως ικανοποίηση του μείζονος και απαράγραπτου ηθικού, νομικού και ιστορικού χρέους της έναντι του ελληνικού λαού – να αποδώσει τις γερμανικές οφειλές. Καλούμε, επίσης, τη γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει τις νεοαποικιοκρατικές μεθοδεύσεις της («Ελληνογερμανική Συνέλευση», «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», «Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας», κ.α.), που επιδιώκουν την παραχάραξη της Ιστορίας και την υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Αξιώνουμε, τέλος, τη Σύναψη Συνθήκης Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Ο.Δ. της Γερμανίας.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στις απαραίτητες ενέργειες διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Ελπίζουμε ότι η αναμενόμενη από καιρό συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής θα σημάνει, επιτέλους, τη βούληση της Ελληνικής Δημοκρατίας να διεκδικήσει με σθένος, μεθοδικότητα, ενότητα και αποφασιστικότητα τις δίκαιες και απαράγραπτες αξιώσεις του λαού μας.
Επαγρυπνούμε για την τήρηση των δεσμεύσεων και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Πηγή: militaire.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)