Main Menu

Γαλλία: Η αριστερά στη θέση της, στο κάδο απορριμμάτων της Ιστορίας …

 

Αγαπητοί «φίλοι» της «Αριστεράς», εσείς που ψηφίσατε Μακρόν πριν λίγο λιγότερο από δύο χρόνια «για να αποφευχθεί το χειρότερο» και που τώρα φτύνετε, χωρίς περιορισμό τα ΚΓ (Κίτρινα Γιλέκα) τα οποία καταδικάζετε στο όνομα της «βίας», του “αντισημιτισμού” ή οποιασδήποτε άλλης συκοφαντίας στη μόδα … Δεν σας ξεχνάμε!


Joël PERICHAUD (PARDEM), Le Grand Soir

“Ακριβοί” (σ.μτφ. λογοπαίγνιο στα γαλλικά οπού «cher» σημαίνει είτε «αγαπητός» είτε «ακριβός») γιατί μας κάνετε να πληρώσουμε ακριβά για την ανόητη συλλογιστική σας.
“Αριστερά” επειδή είναι στο όνομα της τύφλωσής σας, της πνευματικής σας κενότητας, που διαιωνίζετε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που χαρακτηρίζετε ως “αριστερές”. Ο Μακρόν ήταν το είδωλό σας στις εκλογές και βοηθήσατε σε μεγάλο βαθμό την εκλογή του… με λιγότερο από το 20% του εκλογικού σώματος … Δηλαδή, πόσο μετράει η φωνή σας;
Δεν είχατε προβλέψει την καταστροφή του κώδικα εργασίας;
Δεν είχατε προβλέψει τον Benalla;
Δεν είχε προβλέψει τις πολιτικές με την αποκλειστική κατεύθυνση προς τους πλουσίους;
Δεν είχατε προβλέψει την καταστολή των ανέργων;
Δεν είχατε προβλέψει τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών;

Δεν είχατε προβλέψει την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων;

Δεν είχατε προβλέψει τον “νόμο αντί-χούλιγκαν” δηλαδή τη παραβίαση του δικαιώματος διαμαρτυρίας;

Δεν είχατε προβλέψει το σύμφωνο του Μαρακές;

Δεν είχατε προβλέψει τη Συνθήκη του Άαχεν;

Δεν είχατε προβλέψει την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ;

Δεν είχατε προβλέψει την αύξηση του ντίζελ;

Και τα λοιπά.

Εν ολίγοις, όχι μόνο δεν προγραμματίσατε τίποτα, ενώ, με ελάχιστη ανάλυση, όλα ήταν προβλέψιμα … αλλά έχετε παρασύρει το λαό στην φρικτή γαλέρα σας.
Δεν αισθάνεστε υπεύθυνοι;… Είναι φυσιολογικό, είστε από την «Αριστερά» … επομένως «φίλοι» του λαού»… ευτυχώς που τον διαφωτίσετε, γιατί χωρίς εσάς, δεν θα καταλάβαινε τίποτα.

Δυστυχώς για εσάς και τους ύπουλους εκλεγμένους σας, ο λαός κατάλαβε… Πολύ καλά μάλιστα. Ενώ συμμετείχατε στη “μεγάλη συζήτηση”, μεγάλο καπνισμό του Δία, ο λαός βρίσκεται στο δρόμο, χωρίς να αποδυναμωθεί, από τις 17 Νοεμβρίου 2018.

Κ’ εσείς επιστρέφετε στη βοήθεια του ειδώλου σας: δικαιολογείτε την αστυνομική βία μέσω της «βίας» των κίτρινων γιλέκων, δικαιολογώντας παραπίπτοντας τη καπιταλιστική βία.

Αποκαλείτε τα Κίτρινα Γιλέκα ρατσιστές, ξενοφοβικούς, δεξιούς, ακροδεξιούς, φασίζοντες και τώρα αντισημίτες. Είναι αλήθεια ότι αυτό σας επιτρέπει να παρελάσετε με την αυλή του Μακρόν-του-μικρού και να είστε στη φωτογραφία. Είναι λογικό, μετά από τόσα λάθη, αντιφάσεις, απορρίψεις και αθλιότητες, σας λείπει το μηντιατικό φως.

Αλλά ποτέ δεν θα αναγνωρίσετε τα λάθη σας. Με τη προσπάθεια σας να επιβιώσετε, και παρεμπιπτόντως να εμποδίσετε άλλους να υπάρχουν, επιμένετε. Το μίσος σας απέναντι στο λαό δεν έχει τίποτα το κοινό παρά τη μοχθηρία των ομοίων σας πριν από 150 χρόνια ενάντια στους κομμουνάρους (σημ. μτφ., στη Κομμούνα του Παρισιού) που τους χαρακτήριζαν ως “αποβράσματα”. Μισείτε “εκείνους από κάτω” … Εμείς τους αποκαλούμε λαό!

Σχολιάζετε και κρίνετε, ωστόσο, τον κόσμο που αγνοείστε με αλαζονεία και υπεροψία. Αγαπάτε στη δημοκρατία, μόνο αυτό που σας επιτρέπει να συζητήσετε μεταξύ σας (με το μικρό δάχτυλο προς τα πάνω), να αποφασίσετε για όλους, να υπερασπίσετε τα προνόμια σας που βαραίνουν τον «μικρό». Λατρεύετε την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είναι το όργανο σας, το μαγικό ραβδί σας… εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες σας. Αλλά όχι αρκετά γρήγορα. Για αυτό είστε στα πρόθυρα της έκστασης όταν ο αφέντης σας λέει ότι χρειάζεται περισσότερο.

Είστε η αντίθεση της φιλοδοξίας των ΚΓ. Επιδιώκετε μια αυταρχική εξουσία, ικανή να συντρίψει κάθε αμφισβήτηση, ικανή να φιμώσει οποιαδήποτε πραγματική αντίθεση. Η “αριστερά” βρίσκεται στην πραγματική της θέση με τον Μακρόν.

Αλλά προσέξτε, διαμορφώνεται ένα πρωτοφανές τσουνάμι. Θα παρασύρει ό, τι θα βρεθεί στο δρόμο του για να γεμίσει τα κάδο απορριμμάτων της Ιστορίας …

Καλό ταξίδι …

Joël PERICHAUD
Εθνικός Γραμματέας για τις Διεθνείς Σχέσεις του Κόμματος της Απο-παγκοσμιοποίησης (PARDEM, Parti de la démondialisation).

 

 

 

Πηγή: pardem.org – legrandsoir.info – infognomonpolitics.blogspot.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)