Main Menu

Βουλγαρία: ΥΠΑΜ λέει στα Σκόπια όσα δεν τους είπαν Τσίπρας & Κοτζιάς

 

Την οργή του κατά της ανιστόρητης προπαγάνδας των ψευτομακεδόνων του Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε ο Βούλγαρος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Κρέσιμιρ Καρακατσάνοβ με ένα πύρινο άρθρο του στο Facebook στρέφει τα βέλη του στην πΓΔΜ, την οποία κατηγορεί για παραχάραξη της Ιστορίας, κάτι που όπως λέει, δεν πρόκειται να δεχτεί η Βουλγαρία. Μάλιστα ο Κρέσιμιρ Καρακατσάνοβ απειλεί την πΓΔΜ πως η Βουλγαρία θα εναντιωθεί στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εάν δεν συμμορφωθεί.

Στο άρθρο του, ο Βούλγαρος πολιτικός, μεταξύ άλλων γράφει, πως τα εδάφη της πΓΔΜ μέχρι το 1944 ήταν κομμάτι της Βουλγαρίας και η γλώσσα που ομιλείται σήμερα αποτελεί βουλγαρική διάλεκτο και όχι κάποια δήθεν μακεδονική, ενώ κατηγορεί την επιτροπή της πΓΔΜ για την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων πως ζητά να γίνουν ανιστόρητες αλλαγές.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία των όσων έγραψε στο Facebook ο Κρέσιμιρ Καρακατσάνοβ ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων, Διεθνούς Δικαίου και Ιστορίας.

“Κύριε Ζάεφ, μην καταχραστείτε το θέμα της μακεδονικής γλώσσας. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Συμβιβασμοί με την ιστορία της Βουλγαρίας δεν θα επιτραπούν.

Βιώνουμε μια ακόμη προκλητική δήλωση του Ζόραν Ζάεφ από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ, στην οποία αποδίδεται η άποψη ότι η συμφωνία με την Ελλάδα, γνωστή ως Συμφωνία των Πρεσπών, επιτρέπει την αναγνώριση και ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας και κανείς δεν μπορεί να έρθει σε αντίθεση με αυτό.

Ως ηγέτης του Κόμματος, Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, αντιτίθεμαι έντονα σε αυτή τη δήλωση. … Με τη Συνθήκη, ο Ζάεφ ανακαλύπτει δικαιώματα σε μακεδονική γλώσσα, η οποία δεν αναγνωρίζεται από κανέναν ως επίσημη γλώσσα.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια γεωγραφική ονομασία που περιλαμβάνει τα σημερινά εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Έτσι αύριο, ο κ. Ζάεφ μπορεί να ζητήσει να θεωρηθεί η χρησιμοποιούμενη και εντελώς πανομοιότυπη (με τη δική του) βουλγαρική διάλεκτος, ως επίσημη ξένη γλώσσα στη Βουλγαρία. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για πρόκληση.και …

Θέλω να τονίσω ξανά ότι τα μακεδονικά εδάφη (εννοεί της πΓΔΜ) είναι βουλγαρικά και αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός. Από την απελευθέρωση έως το 1944, ατελείωτες μάχες έλαβαν χώρα σε όλα τα μέτωπα, διπλωματικά και στρατιωτικά, ακριβώς επειδή ήταν αποδεδειγμένα βουλγαρικά εδάφη. Οι συνωμοσίες της Κομιντέρνς τελικά τους χώρισαν από τη γη μας, αφήνοντας ένα έθνος στο έδαφος δύο κρατών. Μια προσεκτική ανάγνωση της ιστορίας των Βαλκανίων το τονίζει αυτό.

Ως εκ τούτου δηλώνουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν θα δεχθούμε την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε βάρος της Βουλγαρίας και της ιστορικής δικαιοσύνης, ούτε θα δεχτούμε την ύπουλη ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας.

Επιπλέον – και το τονίζω για άλλη μια φορά, ότι ακόμα και αν γίνει δεκτό ένα αναληθές ιστορικό γεγονός, αν πρέπει να αντικατασταθεί έστω και ένα ιστορικό γεγονός, θα ζητήσουμε να μην υποστηριχθεί η είσοδος της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτό είναι το δικαίωμά μας.

Η παρούσα κυβέρνηση και εγώ δεν θα δεχτούμε την αντικατάσταση της ιστορίας εις βάρος της Βουλγαρίας, καθώς αποτελεί επίθεση στη χώρα μας. Αυτό είναι μια κατάφωρη παραβίαση των 1300 ετών ιστορίας της χώρας μας και των προγόνων μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών της σημερινής Μακεδονίας (εννοεί της πΓΔΜ).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ως Πρόεδρος του VMRO – BND και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, θα ρωτήσω αν η Επιτροπή καταλήγει σε σαφή και κατηγορηματική άποψη ότι η ιστορία της σημερινής Μακεδονίας είναι κοινή με εκείνη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας μέχρι το 1944, εάν θα καταρτιστεί ένα παράρτημα στη Συνθήκη γειτονίας και το οποίο θα αναγνωρίζεται από τις επίσημες αρχές της άλλης πλευράς των συνόρων.

Αν αρνηθούν, δεν θα λάβουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Συμβιβασμός της Ιστορίας δεν επιτρέπεται!Με τη συμπεριφορά τους οι ψευτομεκεδόνες του Ζάεφ και του Γκρούεφσκι έχουν εκνευρίσει τους πάντες στα Βαλκάνια, εκτός από τους πάτρωνές τους σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Άραγε, τι περισσότερο προσφέρουν οι ψευτομακεδόνες στην ΕΕ και τις ΗΠΑ σε σχέση με όσα προσφέρουν η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σερβία και τυγχάνουν της ανιστόρητης και προκλητικής υποστήριξης σε βάρος όλων των υπολοίπων;;;”

 

 

 

 

Πηγή: cosmostatus.blogspot.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com