Main Menu

Βέλγιο: Οι Φλαμανδοί εθνικιστές απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση αν επικυρώσει το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

 

Προ των πυλών κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο

Οι Φλαμανδοί εθνικιστές του N-VA, παράταξη που αποτελεί τον έναν πυλώνα της κεντροδεξιάς συμμαχίας που βρίσκεται στην εξουσία από το 2014 στο Βέλγιο, απείλησαν σήμερα (3/12) μέσω του προέδρου τους B. de Biver να αποσύρουν τη στήριξή τους από τον κυβερνητικό συνασπισμό με αφορμή το Παγκόσμιο Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μετανάστευση.

«Αν η κυβέρνηση στηρίξει αυτό το Σύμφωνο, αυτή θα είναι μια κυβέρνηση στην οποία θα είναι αδύνατο να έχουμε θέση», δήλωσε στο γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF ο de Biver, επικεφαλής του κόμματος Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA).
«Δεν υποστηρίζουμε την κυβέρνηση να μεταβεί στο Μαρακές», διεμήνυσε.
Ο πρόεδρος του N-VA, που είναι και δήμαρχος της Αμβέρσα, της μεγαλύτερης πόλης στο Βέλγιο, αναφερόταν στη σύνοδο της 10ης και της 11ης Δεκεμβρίου στο Μαρακές όπου αναμένεται να επικυρωθεί το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση, ένα μη δεσμευτικό κείμενο έκτασης 25 σελίδων, το πρώτο του είδους για το θέμα, καταρτίστηκε με σκοπό να συμβάλλει στη ρύθμιση των παγκόσμιων μεταναστευτικών ροών.

Το Σύμφωνο αναφέρεται σε θεμελιώδεις αρχές -προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας- και διατυπώνει περίπου είκοσι προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες που καλούνται να διαχειριστούν τις μεταναστευτικές ροές, διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τις προσπάθειες κοινωνικής ένταξης των μεταναστώ κ.λπ.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός S. Michel, ηγέτης των γαλλόφωνων Φιλελευθέρων δεσμεύτηκε σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο να επικυρώσει το Σύμφωνο.
Ωστόσο, λίγες εβδομάδες μετά, το εθνικιστικό κόμμα αποδοκίμασε το Σύμφωνο, σε αντίθεση με τα τρία άλλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού: Φιλελεύθεροι, Open Vld (φλαμανδοί Φιλελεύθεροι), και Χριστιανοδημοκράτες (CD&V).

Ειδικότερα, οι Φλαμανδοί εθνικιστές πιστεύουν ότι οι Βέλγοι δικαστές θα μπορούσαν να βασιστούν στο Σύμφωνο του ΟΗΕ για να αμφισβητήσουν τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και την προθυμία τους να «απαγορεύσουν την παράνομη μετανάστευση».

Σύμφωνα με πολλούς πολιτικούς αναλυτές, το Ν-VA προτίθεται να ανάγει την μετανάστευση κεντρικό θέμα της εκστρατείας των εκλογών του Μαΐου του 2019 καθώς το κόμμα φοβάται απώλειες προς τα δεξιά από το ακροδεξιό ρατσιστικό κόμμα Vlaams Belang που κατέγραψε καλές επιδόσεις στις τοπικές εκλογές της Φλάνδρας τον Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός Michel αναγνώρισε ότι η κυβέρνησή του διανύει μια «δύσκολη» περίοδο.
Οι συζητήσεις έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο, στις οποίους θα συμμετάσχουν δικηγόροι και εμπειρογνώμονες.

 

 

 

 

Πηγή: bankingnews.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com