Main Menu

Αϊτή: Αποκλειστικό – Συνελήφθησαν “Μισθοφόροι”, πολίτες των ΗΠΑ με οπλισμό εν μέσω εξέγερσης (Φώτο, Βίντεο)

 

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Αϊτή επτά Αμερικανοί πολίτες που συνδέονται με τον αμερικανικό στρατό  και εταιρίες ασφαλείας, κρατούνται  στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Port-au-Prince πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αϊτής.  ( Χάρτης Port-au-Prince )

Ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους αυτόματα όπλα, πιστόλια, drones, δορυφορικά τηλέφωνα, άλλος εξοπλισμός επικοινωνιών, πολλές πινακίδες κυκλοφορίας, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολλά άλλα “χαριτωμένα παιχνιδάκια” .

Οι κακές γλώσσες έχουν οργιάσει από χθες, άλλες κάνοντας λόγω για μισθοφόρους, που ήρθαν να τρομοκρατήσουν τον λαό και να καταστρέψουν την εξέγερση, ενώ άλλες μιλάνε για μισθοφόρους, που ήρθαν να σκοτώσουν την αμερικανικής επιρροής, εγκατεστημένη κυβέρνηση, ώστε να αποφύγουν αλλαγή με μια επαναστατική, αφού προφανώς θα αναλάμβανε κάποιος  άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος και θα κατευναζόταν η οργή του λαού .

Ότι και να ισχύει πάντως, από μόνο του το γεγονός, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συνηθισμένο, κάθε άλλο μάλιστα.

 

 

 

 

 

Έχουμε ήδη αναφερθεί στην εξέγερση της Αϊτής με 52 νεκρούς και 247 τραυματίες σε σχετικό άρθρο μας  δείτε εδώ

Το 80% του πληθυσμού της χώρας ζει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας

Η Αιτή είναι σε βαθιά πολιτική κρίση εδώ και μια εβδομάδα. Έχει παραλύσει από τις κινητοποιήσεις. Ο Jovenel Moïse,παραμένει σιωπηλός ενώ οι διαδηλωτές τον κατηγορούν ότι δεν κράτησε τις υποσχέσεις του να «έχουν όλοι ένα πιάτο φαΐ και χρήματα στις τσέπες» και ότι συνέβαλε στην επιδείνωση της φτώχειας.

Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 15% μέσα σε 2 χρόνια.

Η λαϊκή απογοήτευση επιδεινώθηκε από τη δημοσίευση, στα τέλη Ιανουαρίου, της έκθεσης του Ανώτατου Δικαστηρίου Λογαριασμών για την καταστροφική διαχείριση και τις πιθανές εκροές διασπάθισης περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ταμείο Petrocaribe, ένα πρόγραμμα βοήθειας προς την Αϊτή από τη Βενεζουέλα από το 2008.

Περίπου 15 τ. υπουργοί και ανώτεροι υπάλληλοι είναι αναμεμειγμένοι. Όπως μια εταιρεία με επικεφαλής εκείνη την εποχή τον Jovenel Moïse, που αναγνωρίζεται ως αποδέκτης των κεφαλαίων για ένα έργο για την κατασκευή ενός δρόμου χωρίς να υπογράψει μια σύμβαση.

 

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com