Main Menu

Αφιέρωμα από τις δραστηριότητες της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ξάνθης (Βίντεο)

 

Πριν λίγες μέρες γιορτάστηκε στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙ∆Η», στο Πετροχώρι Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της γενέθλιας ημέρας της 25 ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η οποία φέτος συμπληρώνει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της.

H XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXV ΤΘΤ), υπάγεται στην ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία και από τις 15 Δεκεμβρίου του 2017, το Στρατηγείο της έχει μετεγκατασταθεί στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Στο αρματικό δυναμικό της Ταξιαρχίας, συμπεριλαμβάνεται το άρμα Leopard 2A6HEL, ένα από τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα που έχει στο οπλοστάσιό του ο Στρατός Ξηράς, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος άρματος:

– Αποτελεί ειδική έκδοση του Leopard 2A6, σχεδιασμένη για τις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες.

– Ενσωματώσει πρωτοποριακή τεχνολογία.

– Συγκαταλέγεται στα κορυφαία άρματα μάχης παγκοσμίως.

Στο έμβλημα της Ταξιαρχίας, εικονίζεται η κεφαλή ενός αλόγου και το άρμα μάχης. Πάνω απ’ αυτή την παράσταση, αναγράφεται το ρητό «ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ». Αποτελεί ρήση του Περίανδρου, κυβερνήτη της Κορίνθου, ενός από του επτά σοφούς της αρχαιότητας και διακηρύσσει ότι «η υπέρτατη ένδειξη αγάπης προς την Πατρίδα είναι η προσφορά της ίδιας της ζωής», καθώς αντανακλά το ιδεώδες του αρχαίου κόσμου, ότι ο οπλίτης πρέπει να αγωνίζεται και να πεθαίνει για την ακεραιότητα της πατρίδας του. Η παράσταση του εμβλήματος, συμβολίζει τη ΔΥΝΑΜΗ, την ΟΡΜΗ, την ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ, την ΤΑΧΥΤΗΤΑ και την ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των Μονάδων της Ταξιαρχίας, ενώ το πράσινο περίγραμμα, είναι η υπόμνηση του διακριτικού χρώματος του Όπλου των Τεθωρακισμένων.

H XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Δ΄ Σώματος Στρατού και το προσωπικό της με ηθικό, αισιοδοξία και πειθαρχία, εκπαιδεύεται για να εφαρμόζει σύγχρονες τακτικές στον αγώνα κίνησης και να έχει πίστη στην εκπλήρωση της αποστολής.

Δείτε αφιέρωμα του ΓΕΣ από τις δραστηριότητες της Ταξιαρχίας.

 

 

Πηγή: xanthinews.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)