Main Menu

Ας δούμε τη διαφορά πρόσφυγα μετανάστη

 

Είναι σημαντικό, προκειμένου να γίνει κατανοητή η κατάσταση που βιώνει η χώρα με τις μεταναστευτικές ροές, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα που μεγάλη μερίδα είτε αγνοεί είτε ηθελημένα επιμένει να αγνοεί.

 

Ας δούμε λοιπόν τη διαφορά πρόσφυγα μετανάστη.
Πρόσφυγας
Πρόσφυγες είναι τα άτομα που βρίσκονται εκτός της χώρας καταγωγής τους εξαιτίας του φόβου διώξεων, διαμαχών, γενικευμένης βίας, ή άλλων καταστάσεων που έχουν διαταράξει σοβαρά την έννομη τάξη και, ως αποτέλεσμα, δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ο ορισμός του πρόσφυγα δίνεται στη Σύμβαση του 1951 και στα περιφερειακά μέσα για τους πρόσφυγες, καθώς και στο καταστατικό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
–Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες
Μετανάστης
Αν και δεν υπάρχει επίσημος νομικός ορισμός για τον διεθνή μετανάστη, η πλειονότητα των ειδικών συμφωνεί ότι διεθνής μετανάστης είναι όποιος αλλάζει τον τόπο συνήθους κατοικίας του/της, ανεξαρτήτως του λόγου μετανάστευσης ή του νομικού καθεστώτος. Γενικά, υπάρχει διάκριση μεταξύ μικρής διάρκειας ή προσωρινής μετανάστευσης, που περιλαμβάνει μετακινήσεις διάρκειας μεταξύ 3 και 12 μηνών, και μακράς διάρκειας ή μόνιμης μετανάστευσης, που έχει να κάνει με την αλλαγή της χώρας κατοικίας για διάρκεια ενός χρόνου και άνω.
– Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ
Ο πρόσφυγας δικαιούται ασύλου.Ο μετανάστης όχι.
Ξεκινώντας λοιπόν από αυτή τη σημαντική διαφορά να τονίσουμε ότι στη χώρα μας και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη αδυνατεί να ξεχωρίσει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες και με την εγκληματική αυτή συμπεριφορά δημιουργεί διπλό κακό:
-Πρώτον, παρανομεί απέναντι στο δίκαιο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διότι θέλοντας να προσεταιριστεί την φάμπρικα των κονδυλίων των ΜΚΟ, ισοπεδώνει τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών.
-Δεύτερον, εγκληματεί απέναντι στους Έλληνες πολίτες καθώς μεταφέρει το πρόβλημα της Μέσης Ανατολής μέσα στον ελλαδικό χώρο με την αθρόα εισβολή ανθρώπων διαφορετικών φυλών οι οποίοι “σφάζονται” και μεταξύ τους.
Την ίδια ώρα, παπαγαλάκια δημοσιογράφοι με βινιέτες σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως “Διχασμός μεταξύ των κατοίκων των νησιών και της ενδοχώρας” ξερνούν δηλητήριο και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις πυροδοτώντας την ήδη τεταμένη κατάσταση. Οι ταμπέλες έρχονται να παίξουν το δικό τους ρόλο, μιλώντας για ρατσιστές Έλληνες και για ακραία στοιχεία.
Εδώ βέβαια για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να πούμε ότι οι δηλώσεις Γιαννούλη διαστρεβλώθηκαν και αφορούσαν συγκεκριμένο γεγονός που συνέβη έξω από hot spot (καθώς κάποιοι πήγαν και έψησαν χοιρινό). Ο κύριος Γιαννούλης αναρωτήθηκε αν αυτό είναι ποινικό αδίκημα.Εγώ από την πλευρά μου, όμως, ο Έλληνας πολίτης θα αναρωτήθω:
– Δεν είναι ποινικό αδίκημα ο τροπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το μεταντευτικό;
– Δεν είναι ποινικό αδίκημα το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης η οποία με την στάση των ανοιχτών συνόρων έφερε όλη τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα;
– Δεν είναι ποινικό αδίκημα ότι τοποθετούνται ταμπέλες στους Έλληνες πολίτες την ώρα που οι κύριοι της Βουλής χρησιμοποιούν το μεταναστευτικό για εσωκομματική αντιπαράθεση;
– Δεν είναι ποινικό αδίκημα να υποχρεώνεις τον Έλληνα να δεχθεί εντός Ελλαδικού χώρου όλα τα προβλήματα και τις αντιαπαραθέσεις σιιτών- σουνιτών την ώρα που ο ίδιος βλέπει τα παιδιά του λόγω κρίσης να φεύγουν;
– Δεν είναι ποινικό αδίκημα να ισοπεδώνεις την διαφορά προσφύγων- μεταναστών;
Και γω θα απαντήσω πως είναι ποινικό αδίκημα. Ειδικά απέναντι στις επόμενες γενιές Ελλήνων.
Γιώτα Χουλιάρα
#geopolitics_and_daily_news

 

 

 

Πηγή: facebook.com/ChouliaraGiota/posts

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)