Main Menu

Αποκλειστικό – Υεμένη: Οι Houthi χάκαραν τηλεοπτικό σταθμό της Σ. Αραβίας (Βίντεο)

 

Οι αντάρτες Houthi συνεχίζουν τις εκπλήξεις στους Σαουδάραβες, όπως θα δείτε παρακάτω σε βίντεο που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο,  οι Houthi χάκαραν τον τηλεοπτικό σταθμό al-Ikhbariya, και στην θέση του προγράμματος μετέδωσαν επιθέσεις τους στις ένοπλες δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας.

Βέβαια δεν έμειναν μόνο σε αυτό “έντυσαν” το βίντεο που ανέβασαν, με μουσική υπόκρουση και ένα τραγούδι που λέει “Παραδώστε τη Σαουδική, είστε περικυκλωμένοι”

Η Σαουδική Αραβία και ο λεγόμενος συνασπισμός, υποστηριζόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά άλλα δυτικά έθνη, βομβάρδιζαν ασταμάτητα την Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015.

Ο τετραετής πόλεμος σκότωσε χιλιάδες πολίτες της Υεμένης, με δεκάδες χιλιάδες περισσότερους τραυματίες και εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον λιμό . Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επανειλημμένα αναφέρει ότι η επιθετικότητα των ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας είναι υπεύθυνη για την πλειοψηφία των αμάχων.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ περίπου 14 εκατομμύρια Υεμενίτες βρίσκονται στο κατώφλι του λιμού, ενώ 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πιθανόν να έχουν πεθάνει από οξύ υποσιτισμό μέσα σε τρία και πλέον χρόνια πολέμου στην Υεμένη (2015-2018). «Για κάθε παιδί που σκοτώνεται από βόμβες και σφαίρες, δεκάδες άλλα λιμοκτονούν μέχρι θανάτου» αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ !!

Παρόλα αυτά, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν έχει προβεί σε αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε να περιορίσει την ανθρωποσφαγή στην Υεμένη. Μία πιθανή ερμηνεία για την αδράνεια του Σ.Α. του ΟΗΕ, να έγκειται στο γεγονός ότι, τρία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα) , είναι σύμμαχοι των Σαουδαράβων στον πόλεμο στην Υεμένη.

Οι Σαουδάραβες είναι ιδεολογικο-θρησκευτικά και πολιτικά αντίθετοι με τους Χούτι , επειδή είναι Σιίτες, έχουν σχέσεις με το θεοκρατικό σιιτικο καθεστώς της Τεχεράνης, θανάσιμο αντίπαλο του Οίκου των Σαούντ. Οι Σαουδαράβες ηγέτες, φοβούνται ότι η «επανάσταση» των Χούτι , «θα μπορούσε να εξαπλωθεί ως τα νότια σύνορά τους» και να ενθαρρύνουν τους δικούς τους ανήσυχους μειονοτικούς Σιίτες, σε έμπρακτη αμφισβήτηση του Βασιλικού Θρόνου.

Έτσι οι Σαουδάραβες εμπλέκονται στον εμφύλιο της Υεμένης και αξιοποιώντας δύο πανίσχυρα όπλα, την τιμή του πετρελαίου και την διάθεση δισεκατομμυρίων για την αγορά οπλικών συστημάτων, επέτυχαν την πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Βρετανία (δηλαδή τρία από τα πέντε μόνιμε μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ).

 

Δείτε το βίντεο από την στιγμή που οι Houthi χάκαραν τον τηλεοπτικό σταθμό al-Ikhbariya της Σαουδικής Αραβίας.

 

 

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com