Main Menu

Αποκλειστικό: Το Ισραήλ και το Κατάρ συμφωνήσαν σε ένα θαλάσσιο διάδρομο ανάμεσα στην Κύπρο και την Λωρίδα της Γάζας.

 

Το Ισραήλ και το Κατάρ έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την καθιέρωση ναυτικής διαδρομής μεταξύ της Παλαιστινιακής Λωρίδας της Γάζας και της Κύπρου, η πληροφορία προέρχεται από μια αξιόπιστη πηγή που έχει πρόσβαση στην συμφωνία αυτή.

Σύμφωνα με την πηγή, η ναυτική διαδρομή η οποία θα προμηθεύει τη Λωρίδα της Γάζας με τα απαραίτητα αγαθά, θα βρίσκεται υπό διεθνή εποπτεία.

Το Ισραήλ θα μπορεί επίσης να παρακολουθεί τη διαδρομή είτε με την φυσική παρουσία του, είτε με διαδικασίες ασφαλείας, παρόμοιες με εκείνες που συμφωνήθηκαν στη διέλευση των συνόρων Rafah μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου, όπου η παρακολούθηση πραγματοποιείται από κάμερες ασφαλείας.

Το Ισραήλ, το Κατάρ και η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δεν έχουν σχολιάσει τίποτα μέχρι στιγμής. Ωστόσο, η ένταση γύρω από τη Γάζα μειώθηκε αισθητά την τελευταία εβδομάδα.

Πριν από δύο ημέρες, το Ισραήλ επέτρεψε στον Πρεσβευτή του Qatar στη Γάζα, Mohammed Al Emadi, να μεταφέρει 15 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα χρήματα φέρονται να χρησιμοποιούνται για την καταβολή των μισθών των μελών της Χαμάς και των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Χαμάς αναμένεται να λάβει περισσότερες παρόμοιες πληρωμές στους προσεχείς μήνες.

Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί επίσημα, η συμφωνία θα είναι μια τεράστια μεταστροφή στη δηλωμένη πολιτική του κινήματος της Χαμάς, η οποία υποτίθεται ότι απορρίπτει τυχόν συνομιλίες με το Ισραήλ.

Θα τολμήσουμε να υποθέσουμε ότι κινητήριος δύναμη, για την μεταστροφή αυτή της Χαμάς, την ενεργό εμπλοκή του Κατάρ και την άμβλυνση των θέσεων του Ισραήλ, είναι τα κοιτάσματα φυσικού αεριού στην περιοχή και ειδικότερα στην περιοχή που αφορά την υποθετική μελλοντική “ΑΟΖ” της Λωρίδα της Γάζας μιας και δεν υφίσταται ακόμα.

Έτσι με τα οφέλη να είναι πολλά, πάρα πολλά, για όλες τις πλευρές, προφανώς επήλθε κάποια συμφωνία που κατά πάσα πιθανότητα, θα επεκταθεί γενικότερα και θα έχει καταλυτική σημασία, στο να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Χαμάς και ίσως αυτό να βοηθήσει στην διαδικασία επίλυσης του Παλαιστινιακού προβλήματος.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com