Main Menu

Δήλωση εκπροσώπου του Συριακού Αραβικού Στρατού θα υπερασπιστούμε τους Κούρδους εναντίον του Erdogan - Είσοδο νέων μονάδων του συριακού στρατού στην Al-Hasakah

Αποκλειστικό: Ο Συριακός Στρατός αναλαμβάνει την προστασία των Κούρδων υπό την “ομπρελά” των Ρώσων. Upd 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρώτη ανάρτηση:

2019-10-13 – 21:38:00

Upd 2

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Συριακός Αραβικός Στρατός εισχώρησε στα χωριά κατά μήκος του ποταμού Sajur στην περιοχή της Manbij και τώρα υπερασπίζεται την περιοχή με τους Κούρδους του SDF, ενάντια στους τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζουν βόρεια προς το Κομπάνι

Με πορτοκαλί χρώμα οι περιοχές που έχει καταλάβει ο Συριακός Αραβικός Στρατός.

 

 

 Στην άλλη πλευρά τώρα της Βόρειας Συρίας, οι κάτοικοι της Al-Hasakah, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, πανηγυρίζουν την είσοδο νέων μονάδων του συριακού στρατού στην περιοχή, που μέχρι τώρα στο μεγαλύτερο ποσοστό την έλεγχαν οι Κουρδικές δυνάμεις, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

 

 

**


**

 

Upd1

Πριν από λίγο είχαμε επίσημη δήλωση εκπροσώπου του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) η οποία λέει:

Σύντομα ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) θα εισέλθει Qamishli, την Manbij και άλλες πόλεις για να αποφευχθεί η πτώση τους στα χέρια των Τούρκων.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) θα υπερασπιστεί τους Κούρδους εναντίον του Erdogan

 

**


**

 

Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχαμε πληροφορίες, για διεξαγωγή μυστικών συνομιλιών, μεταξύ Συριακής κυβέρνησης και Κούρδων, για την κατάσταση στην Βόρεια Συρία.

Τις τελευταίες μέρες λόγω της αποχώρησης των Αμερικανών και της εισβολής των Τούρκων στην Βόρεια Συρία, φαίνεται ότι επισπεύθηκαν αυτές οι συνομιλίες.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας στην Συριακή Κυβέρνηση έχουμε κάποια συμφωνία, σε ερωτήσεις μας για το είδος της συμφωνίας και τι περιλαμβάνει αυτή, δεν πήραμε καμία απάντηση, μας μεταφέρθηκε όμως επί λέξη ότι: “όποια και να είναι η συμφωνία, ποιος έχει εμπιστοσύνη στους Κούρδους” αλλά και ότι “προς το παρών η συμφωνία προχωράει κανονικά”.

Αυτό το γνωρίζαμε από προχθές, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμιά επιβεβαίωση, για κάτι που να φανερώνει κάποια κίνηση, σήμερα όμως, συγκεκριμένα πριν λίγες ώρες μας ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες που έχουν ως εξής:

Από πηγή του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) ότι : Οι μονάδες του στρατού της Συρίας άρχισαν να κινούνται προς βορρά για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα.

Από πηγή του SDF των Κούρδων, όπου αξιωματούχος του SDF αναφέρει ότι στο Kobani έχουμε συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση της Συρίας για την είσοδο στην πόλη τις επόμενες ώρες.

Ενώ από την ίδια πηγή  αναφέρεται ότι οι πόλεις, Μανμπίτζ, Κομπάνι, Τάμπκα, Ρακκά (Manbij, Kobani, Tabqa, Raqqa) και άλλες, θα περιέλθουν στην δικαιοδοσία του  Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA).

Στην Περιοχή πάνω από την Βόρεια Συρία σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχει πλέων (no fly zone) απαγόρευση πτήσεων που επιβάλουν οι Ρωσικές Δυνάμεις στην περιοχή.

Πριν λίγα λεπτά επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για κινήσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA)
προς την Μανμπίτζ (Manbij), αναλυτικά, υπήρχε συγκέντρωση μεγάλων δυνάμεων εκτός της πόλης αυτής, που άρχισαν να προχωρούν για να πάρουν θέσεις μέσα σε αυτήν.

Made by G 

 

Ενώ έρχονται ακόμα μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για είσοδο του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στην Ρακκά  και βόρεια της Ντερ ελ ζορ (Raqqa, Dier el zor),  επαναλαμβάνω οι πληροφορίες αυτές είναι ακόμα μη επιβεβαιωμένες.

 

Made by G 

 

Τις περιοχές που έχουν εισβάλει έως τώρα οι Τουρκικές δυνάμεις, σας τις δείχνουμε σε χάρτη παρακάτω, με πληροφορίες που έχουμε από τις κουρδικές δυνάμεις.

 

Made by G – Οι περιοχές που έχουν εισβάλει έως τώρα οι Τουρκικές δυνάμεις υποδεικνύονται με τα Πράσινα βέλη στο επάνω μέρος του χάρτη, η πόλη της Μανμπίτζ υποδεικνύεται με κόκκινο βέλος αριστερά στον χάρτη.

Για όποια νεότερη πληροφορία θα επανέλθουμε…….

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com


« (Previous News)