Main Menu

Αποκλειστικό: Μια άλλη άποψη με στοιχεία, για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στην Ουκρανία.

 

Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε αποθήκη πυρομαχικών στην Ικνίγια (Ichnya) της Ουκρανίας που βρίσκεται σε απόσταση 176 χιλιομέτρων ανατολικά της πρωτεύουσας Κίεβο, έκανε ως είδηση τον γύρω του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έκλεισαν τον εναέριο χώρο σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων πάνω από την αποθήκη στρατιωτικού υλικού και απομακρύνθηκαν 10.000 κάτοικοι από την περιοχή, ενώ έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων και των οχημάτων στην περιοχή, αλλά η είδηση δεν σταματάει εδώ.

Πολλά ΜΜΕ σχολίασαν το γεγονός, άλλα υποθέτοντας ότι πρόκειται για ατύχημα, άλλα ότι πρόκειται για δολιοφθορά, από αντάρτες της αυτονομημένης περιοχής της Ουκρανίας, και κάποια ότι είναι άλλη μια προσπάθεια να καλυφθεί η λεηλασία στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων από κάποιους.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε εδώ, ότι αρχικά μόλις ακούσαμε την είδηση, είχαμε και εμείς την ίδια εντύπωση, ότι κάτι από αυτά τα τρία συνέβη, ψάχνοντας όμως λιγάκι καλύτερα και ενώ όλοι βάλθηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, ώστε να ανεβάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την είδηση εμείς βρήκαμε κάτι άλλο, που χρήζει διερεύνησης.

Στις αποθήκες πυρομαχικών στην Ικνίγια (Ichnya) της Ουκρανίας, μάθαμε ότι μεταξύ άλλων ήταν αποθηκευμένα και αντιαεροπορικά συστήματα Buk της Ουκρανίας, βέβαια αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα, εάν όμως σε αυτό προσθέσεις ένα, δυο πραγματάκια ακόμα, βγάζει νόημα, “βαθύ” νόημα.

Αλλά ας δούμε την χρονική σειρά των πραγμάτων.

Πριν ένα μήνα περίπου στις 17 Σεπτεμβρίου, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος, Ίγκορ Κανασένκοφ, παρουσίασε νέα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν ότι ο πύραυλος Buk, με τον οποίο καταρρίφθηκε το Boeing της πτήσης MH17 της Malaysian Airlines τον Ιούλιο 2014 με τα 298 θύματα πάνω από την Ουκρανία ήταν ουκρανικός!!!

Τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τότε ήταν ο αριθμός παραγωγής του πυραύλου Buk αλλά και μαγνητοφωνημένη συνομιλία που έγινε μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών.
Ο αριθμός παραγωγής του ακροφυσίου και ο αριθμός παραγωγής του κινητήρα, έδωσαν την δυνατότητα να προσδιορισθεί ο αριθμός του πυραύλου, που κατασκευάσθηκε το 1986 στο Ντολγκοπρούντνι, εστάλη εν συνεχεία στην Ουκρανία, και δεν επέστρεψε ποτέ στην Ρωσία.

Ο πύραυλος συναρμολογήθηκε στις 24/12/1986, και στις 29/12/1986 εστάλη σιδηροδρομικώς στην στρατιωτική μονάδα 20/152, (η πραγματική της ονομασία είναι 223η ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων) ανήκε στην στρατιωτική Διοίκηση των Καρπαθίων και βρίσκονταν στην περιοχή του Τερνόπολ της Ουκρανικής ΣΣΔ.
Συγκεκριμένα είπε ότι ο αριθμός του πυραύλου Buk που κατέρριψε το Boeing είναι 9H38 ZRK Buk προσδιορίσθηκε από τους εμπειρογνώμονες με βάση του αριθμούς του κινητήρα (8869032) και του ακροφυσίου (830113).

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η στρατιωτική αυτή μονάδα εντάχθηκε στις Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, και σήμερα βρίσκεται στην περιοχή του Λβόφ. Αξίζει να σημειωθεί, δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός, ότι “η 223η ταξιαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων, από το 2104 είχε ενταχθεί στην λεγόμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο έδαφος της περιοχής Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας” για όσους δεν γνωρίζουν είναι οι αυτονομημένες περιοχές.

Επίσης δήλωσε ότι η μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ Ουκρανών στρατιωτικών, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή της Οδησσού κατά την διάρκεια των στρατιωτικών ασκήσεων με την επωνυμία Rubez-2016 και δημοσιεύθηκε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύει την εμπλοκή της Ουκρανίας στην κατάρριψη του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών.

Η Ουκρανία με δηλώσεις που έχει κάνει κατά το παρελθόν, ισχυρίζεται ότι κανένας αντιαεροπορικός πύραυλος ή άλλοι πύραυλοι δεν έπεσαν στα χέρια των αυτονομιστών που ανακήρυξαν την δημοκρατία του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ και είχε αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, είπε ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα σταλούν στην ολλανδική πλευρά, εκφράζοντας την επιθυμία ότι ” η κοινή ανακριτική επιτροπή δεν θα δει απλά τα στοιχεία αυτά, αλλά θα τα αξιοποιήσει στην έρευνα της” και έτσι και έγινε…..

Μετά τη ρωσική ενημέρωση σχετικά με τα νέα ευρήματα, η Διεθνής Ομάδα Ερευνών ζήτησε ανεπίσημα (το γιατί δεν το ξέρουμε αλλά…. ας μας το εξηγήσουν οι αρμόδιοι) επιπλέον πληροφορίες από την Ουκρανία.

Και κάπου εδώ αρχίζει να έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ιστορία μας.

Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, την τοποθεσία με τις αποθήκες πυρομαχικών στην Ικνίγια (Ichnya) της Ουκρανίας, γνωρίζουμε ότι την επισκέφθηκε μια ομάδα ξένων αξιωματικών, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν ανώτεροι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ, να υποθέσουμε ότι έτυχε απλά;;

Επίσης γνωρίζουμε και αυτό όχι από κάποιο “παράξενο” δίκτυο “σκοτεινό” και “υπόγειο” αλλά από επίσημες αναφορές της Ουκρανίας, ότι σε αυτήν την αποθήκη βρίσκονταν οι πύραυλοι του συστήματος Buck SAM 9M38, σαν αυτόν που κατέρριψε το Boeing της πτήσης MH17 της Malaysian Airlines τον Ιούλιο 2014 με τα 298 θύματα και όλες οι συνοδευτικές σημειώσεις και η τεχνική τεκμηρίωση σχετικά με αυτούς από την εποχή της ΕΣΣΔ.

Ενώ όσον άφορα το γεγονός αυτό των εκρήξεων, έχει δηλωθεί επίσημα από την ουκρανική πλευρά ότι: “Υπήρχαν πρώτα δύο ταυτόχρονες εκρήξεις και ακολουθήθηκαν από άλλες δύο ταυτόχρονες εκρήξεις στην άλλη πλευρά της αποθήκης. Οι εκρήξεις προκάλεσαν τη φωτιά”

Και εμείς τώρα ερχόμαστε και ρωτάμε είναι όλα αυτά τυχαία;; Και για όσους μιλήσουν για “ανεπτυγμένη” φαντασία να τονίσουμε, ότι όλα όσα αναφέραμε είναι γνωστά δημόσια, αλλά και ότι εδώ μιλάμε για αποθήκες ειδικού στρατιωτικού υλικού, σημαντικής στρατιωτικής αξίας για τους Ουκρανούς και όχι μια ακόμα αποθηκούλα άνευ σημασίας, με σφαίρες και Καλάσνικωφ μόνο, χωρίς ιδιαίτερη φύλαξη και ασφάλεια.

Εμείς  απλά συνδυάσαμε και παραθέσαμε κάποια γεγονότα, πραγματικά και μη αμφισβητήσιμα από κανέναν έως τώρα, τίποτα παραπάνω και θέσαμε τα ερωτήματα μας, τα συμπεράσματα δικά σας.

 

OmegaNbc.com

 

*Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής https://OmegaNbc.com/

 

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com