Main Menu

Αποκλειστικό: Κούρδοι & Άραβες ζητούν την βοήθεια του Άσαντ για διώξουν ΗΠΑ & Τουρκία από την Β. Συρία. – Ενώ το ISIS αναβιώνει & επελαύνει. (Χάρτες – Βίντεο)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ηγέτες των φυλών της Deir Ezzor και της Al-Raqqa εξέδωσαν δήλωση αυτό το Σαββατοκύριακο, που κάλεσε τους όλους τους Άραβες να πολεμήσουν εναντίον των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τη δήλωση οι φυλές της Al-Raqqa και της Deir Ezzor καλούν τους Άραβες που είναι ενταγμένοι στις Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να αποχωρίσουν από αυτό, αν αρνηθούν θα χαρακτηριστούν ως εχθρός.

Η δήλωση έρχεται μετά το θάνατο του φυλετικού ηγέτη Σεΐχη Bashar Faysal Al-Huwaydi στην ανατολική Συρία.

Ο Huwaydi ήταν ο ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες φυλές στη βόρεια Συρία, δολοφονήθηκε από άγνωστους επιτιθέμενους στην πόλη Raqqa.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δολοφονήθηκε αφού έφυγε από μια συνάντηση διοικητών του SDF στην πόλη Raqqa.

Οι αραβικές φυλές κατηγόρησαν το SDF ότι τον δολοφόνησε.

Β. Συρία: SDF (κίτρινο) – Τούρκοι & σύμμαχοι τους (Πράσινο) – Συριακός Στρατός (Κόκκινο)

Επίσης 15 κουρδικά κόμματα στην Συρία υπογράφουν μια επιστολή που καλεί τη συριακή κυβέρνηση και το στρατό να διασχίσουν τον Ευφράτη και να ελέγξουν όλα τα βόρεια σύνορα για να σταματήσουν την εισβολή της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OmegaNbc.com υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια των Κούρδων αλλά και των Αράβων στην βόρεια Συρία για την ηγεσία του SDF αλλά και τις ΗΠΑ.

Εδώ και μήνες υπάρχουν μεγάλες διαδηλώσεις στην πόλη Raqqa αλλά και σε άλλες πόλις της βόρειας Συρίας, οι κάτοικοι της πολύπαθης αυτής περιοχής από το ISIS, είδαν ως απελευθερωτές τις ΗΠΑ, αλλά σύντομα άλλαξαν άποψη όταν οι ΗΠΑ άφησαν τους Τούρκους να σφάξουν Κούρδους και Άραβες στο Αφρίν.

Η ηγεσία του SDF που πρόσκειται στις ΗΠΑ, προσπάθησε να επιβληθεί σε όσους αντιδρούσαν, με δολοφονίες ηγετών, αλλά το κλίμα δυσαρέσκειας στον πληθυσμό είναι πολύ έντονο και μη ελέγξιμο πλέον.

Έτσι η μόνη λύση που υπάρχει για τους πληθυσμούς αυτούς, φαίνεται ότι είναι η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση ζητώντας την βοήθεια του Μπασάρ αλ Άσαντ και του Συριακού στρατού ώστε να γλυτώσουν από την Τουρκική επιθετικότητα που αυξάνεται στην περιοχή.

Βέβαια δεν είναι το μόνο πρόβλημα τους οι Τούρκοι, αλλά και το ISIS, που από την στιγμή που ξεκίνησαν οι αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στην ηγεσία του SDF, αλλά και τις ΗΠΑ, όλως τυχαίως άρχισε να αναβιώνει στην περιοχή, με ανακαταλήψεις εδαφών, που μέχρι πρότινος τα κατείχαν δυνάμεις του SDF υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ.

Βλέπετε τους σχετικούς χάρτες στην περιοχή του Ευφράτη στα σύνορα Συρίας Ιράκ.

 

Με πληροφορίες από Συριακές και Κουρδικές πηγές.

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com