Main Menu

Αποκλειστικό: Έρευνα για ΜΚΟ στην Ελλάδα. Εκπαιδεύουν μετανάστες πως να εξαπατήσουν τις υπηρεσίες ασύλου (Βίντεο)

 

Κατά τη διάρκεια ερευνών σχετικά με τις ΜΚΟ που εργάζονται στα ελληνικά νησιά η ακτιβίστρια, συγγραφέας & δημοσιογράφος Lauren Southern έχει καταγράψει οπτικοακουστικά την Ariel Ricker εκτελεστικό διευθυντή εξωτερικού μιας ΜΚΟ της Advocates Abroad που παραδέχτηκε ανήθικες και παράνομες πρακτικές.

Η ΜΚΟ αυτή είναι μεγάλης κλίμακας οργάνωση που παρέχει νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Οι 380 “υποστηρικτές” τους εμπλέκονται πρωτίστως στην προετοιμασία των προσφύγων και των μεταναστών για τις συνεντεύξεις τους σε θέματα ασύλου.

Στην ιστοσελίδα της η Advocates Abroad ισχυρίζεται ότι βοήθησε 15.000 μετανάστες να διασχίσουν τα ελληνικά σύνορα και άλλα 2.500 εκτός Ελλάδας. Η οργάνωση είναι τεράστια, παίρνοντας εθελοντές από μεγάλα πανεπιστήμια και μάλιστα εμφανίστηκε σε μια ταινία ντοκιμαντέρ του Διεθνούς Δικηγορικού Συλλόγου.

Οι καταγεγραμμένες αναφορές αφορούν ιδιαίτερα τους συνδέσμους του οργανισμού σε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων μεταξύ φοιτητών του Πανεπιστημίου του Cambridge και 12 Βρετανών βουλευτών, οι οποίοι έφεραν πάνω από 60.000 δολάρια ΗΠΑ για την οργάνωση.

Στις αναρτήσεις που καταγράφηκαν στην κασέτα, η Ariel Ricker αποκαλύπτει, ότι η οργάνωσή της έχει ξοδέψει χρόνο για τη σύνταξη και τη μελέτη των συνεντεύξεων ασύλου και τη χρησιμοποίηση τους για την παραγωγή αποθεμάτων απαντήσεων, σε βασικές ερωτήσεις που χρησιμοποιούνται στις συνεντεύξεις των αιτούντων άσυλο .

η Lauren Southern

Ίσως το πιο ανησυχητικό είναι η παραδοχή της Ariel Ricker ότι οι υποστηρικτές του εξωτερικού, διδάσκουν τους αιτούντες να προσποιούνται ότι φωνάζουν, καταρρέουν ή ζητούν ένα διάλειμμα για να φαίνονται πιο συμπαθητικοί.

“Τους λέω ότι για να πάρουν το άσυλο, πρέπει να “παίξουν” καλά το ρόλο τους στην συνέντευξη”.

Καλεί επίσης το προσωπικό EASO (Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο) που είναι επιφορτισμένο με τον απολογισμό των μεταναστών να κάνει τα “στραβά μάτια” και περιγράφει μια φόρμουλα απαντήσεων που ο οργανισμός δημιούργησε για να την εκμεταλλευτεί κατά την εξέταση στις συνεντεύξεις των αιτούντων άσυλο.

Οι ηχογραφήσεις αποκαλύπτουν επίσης ότι αυτό γίνεται, για να εμφανιστούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που οι αστυνομικοί που ασχολούνται με το άσυλο αναζητούν και λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων των αιτούντων ασύλου, τους διδάσκουν τις απαντήσεις από τα αποθέματα των μελετών τους και ίσως το πιο ανησυχητικό είναι για παράδειγμα, μία μέθοδος που διδάσκει τους μετανάστες πως να εκμεταλλευτούν, τις υποτιθέμενες χριστιανικές συμπάθειες της  Ορθόδοξης Ελλάδας, υποκρινόμενοι ότι έχουν διωχθεί από το ISIS επειδή είναι Χριστιανοί, τους μαθαίνουν να προσεύχονται με τρόπο συμβατό με την ιστορία τους..

Αυτό σημαίνει δηλώνει η Lauren Southern “ότι διδάσκουν μουσουλμάνους να υποκρίνονται ότι είναι χριστιανοί, δηλαδή μετανάστες που μπορεί να είναι απλά πρώην μαχητές του ISIS, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί οι μετανάστες, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία ταυτοποίησης τους, έτσι μαθαίνουν πως να ξεγελάσουν το σύστημα και να εισέλθουν στην Ευρώπη”.

Στις καταγγελίες αυτές της  Lauren Southern, αρχικά η ΜΚΟ Advocates Abroad απάντησε στην αρχική έκδοση του βίντεο, με ένα tweet.

Από τότε, όμως, η σελίδα Twitter και Facebook του ομίλου με περισσότερους από 140.000 οπαδούς έχουν διαγραφεί .

Η οργάνωση αυτή η οποία ιδρύθηκε το 2016, βοήθησε να μετακινηθούν  μετανάστες από την Ελλάδα στην Ευρώπη και κατά ειρωνικό τρόπο, μερικά από τα πραγματικά θύματα της τακτικής αυτής της ΜΚΟ, είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες,  οι πραγματικοί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να ανταγωνιστούν με ψεύτικους υποψήφιους που εκπαιδεύτηκαν να κοροϊδέψουν το σύστημα, καθώς το «σχολείο δράσης» της Ariel Ricker έδωσε εντολή στους “μαθητές” του να μιμηθούν τα τραυματικά συναισθήματα των προσφύγων πολέμου.

Σε επίσημη δήλωση της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), δήλωσε ότι «ανησυχούν για αυτές τις αναφορές» και ότι η αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κατανοητές και ισχυρές.

Ενώ το κολλέγιο Sturm του Law, σχολείο του Πανεπιστημίου του Ντένβερ, που συμμετείχε ως σύμβουλος,  απάντησε λέγοντας ότι ήταν «συγκλονισμένοι και αηδιασμένοι» από τα σχόλια που έγιναν από την Ariel Ricker και ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει επίσημη υπαγωγή στην οργάνωση και οι σπουδαστές του δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται με τους δικηγόρους στο εξωτερικό.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό Βίντεο της  Lauren Southern στα αγγλικά.

 

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Lauren Southern – laurensouthern.net αλλά και δική μας έρευνα.

 

 

Επιμέλεια – Μετάφραση: OmegaNbc.com

 

 

Πηγή: Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Lauren Southern – laurensouthern.net αλλά και δική μας έρευνα.

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com