Main Menu

Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός: Νέο όχημα πολλαπλών ρόλων, για τις μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών.(Φώτο – Βίντεο)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Nissan και ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός δημιούργησαν πάνω στο σκαρί ενός Nissan Τitan, μια κινητή μονάδα επιτελικής διαχείρισης και προσφοράς πρώτων βοηθειών, εξοπλισμένη με το απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό σε περίπτωση αντιμετώπισης καταστροφών.

Το μοναδικό αυτό όχημα παρουσιάστηκε πρόσφατα στον Τύπο, σε τελετή που έλαβε χώρα στο Τμήμα Πυροσβεστικής του Miami Beach.

Οι ανάγκες των ομάδων διάσωσης ποικίλλουν ανάλογα με το κίνδυνο. Για τον λόγο αυτό, το ειδικά διασκευασμένο Titan, διαθέτει επιπλέον χαρακτηριστικά από τα υπάρχοντα οχήματα.

Η καμπίνα στο πίσω τμήμα περιλαμβάνει ένα μικρό γραφείο, γεννήτρια ηλιακής ενέργειας και ενσωματωμένο hotspot Wi-Fi. Παράλληλα, υπάρχει ένα κρεβάτι κι ένα κιτ πρώτων βοηθειών, επιτρέποντας στους πρώτους διασώστες, να παρέχουν επιτόπου φροντίδα, σε όσους τραυματίστηκαν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το Ultimate Service Titan είναι ένα πλήρως κινητό κέντρο διαχείρισης για τους εθελοντές,

Ένα ενσωματωμένο ψυγείο και η παντός εδάφους ικανότητα του οχήματος του επιτρέπουν να χρησιμεύει ως όχημα μεταφοράς αίματος σε νοσοκομεία που το έχουν ανάγκη, ενώ θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως χώρος αιμοδοσίας στο πεδίο των καταστροφών.

Εδώ να πούμε ότι τέτοιες συνεργασίες στο εξωτερικό είναι συνήθεις, όπου μια εταιρία ζητάει από τον ή τους πιθανούς αγοραστές των προϊόντων της, την συμβολή τους στην κατασκευή ενός προϊόντος.

Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα και θα ήταν ουτοπία να σκεφτεί κάποιος “ηγέτης” μας, να προωθήσει μια συνεργασία μεταξύ δυο μικρών, αλλά ελληνικών εταιριών όπως ( της korres P4 & της NAMCO) για παράδειγμα, με την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), για να κατασκευάσουν ένα παρόμοιο, η και καλύτερο όχημα.

Αλλά όπως είπαμε και πριν θα ήταν ουτοπία και να το σκεφτεί κάποιος αυτό……… τα ξένα είναι πιο “μοδάτα” μάλλον…….. που να τρέχουμε τώρα…… εεεε;;

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com