Main Menu

Αμερικανικά Apache στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Τι συμβαίνει; (Βίντεο)

 

Το ενδιαφέρον του κόσμου τράβηξαν σήμερα τα ελικόπτερα που πετούσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έδειχναν να προσγειώνονται και να απογειώνονται εκεί.
Δεν είναι άλλωστε σύνηθες φαινόμενο να υπάρχει δραστηριότητα στρατιωτικών πτητικών μέσων στο λιμάνι κι έτσι τράβηξαν άμεσα την προσοχή.

Αμερικανικά ελικόπτερα Apache στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Τα ελικόπτερα που είδατε και μας στείλατε και το σχετικό video, είναι αμερικανικά Apache από τη δύναμη που έχει έρθει κι έχει εγκατασταθεί στο Στεφανοβίκειο στα τέλη του 2018.
Τα αμερικανικά ελικόπτερα προέρχονται από την Ευρώπη και θα είναι μάλλον σύνηθες πλέον να υπάρχει ανάλογη δραστηριότητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως μάθαμε από αρμόδιες πηγές, συνδέεται με τη μεταφορά τους και την μεταφορά υλικών μέσω του λιμένα της συμπρωτεύουσας.

Ήδη τα ελικόπτερα Apache έχουν πραγματοποιήσει ασκήσεις με Έλληνες από την περιοχή του Βόλου όπου έχουν σταθμεύσει περίπου 350 αμερικανοί στρατιωτικοί.
Στις πρόσφατες ασκήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα επιχείρησαν περίπου 20 ελικόπτερα τύπου Apache, Chinook και Black Hawk

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» οι Αμερικανοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την περιοχή.
« Το ανάγλυφο της Ελλάδας είναι ιδανικό για την διεξαγωγή ασκήσεων. Μπορούμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις πάνω από το Αιγαίο, και σε μεγάλο ύψος πάνω από τον Όλυμπο, σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Στα 18 χρόνια υπηρεσίας μου, είναι το μόνο από τα μέρη που έχω βρεθεί που συνδυάζει ορεινή περιοχή, πεδινή περιοχή και θάλασσα», δήλωσε αντισυνταγματάρχης Τζέιμι ΛαΒάλεϊ.

Ο αμερικανός πρέσβης

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφι Πάιατ βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή.
«Το 2019, καθώς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών, η Ελλάδα χρειάζεται να χτίσει πάνω στα θεμέλια που βάλαμε μαζί.
Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να προχωρά σε διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις με τη διαδικασία του fast-track και περισσότερο προβλέψιμους κανόνες.

Σχέδια όπως το Ελληνικό πρέπει να προχωρήσουν μπροστά. Η πρόοδος σε πεδία όπως αυτό, θα κάνει περισσότερους Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Πάιατ.
Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι «θα υπάρξει αμερικανικό ενδιαφέρον και για άλλα μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και του FSRU καθώς και των αυξανόμενων ευκαιριών στον τομέα των ΑΠΕ».

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε, επίσης, τις δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, εξαγωγέα ασφάλειας και σταθερότητας και πύλης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ευχαρίστησε για το έργο της τη διοίκηση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «χωρίς τη σκληρή δουλειά τους δεν θα είχαμε καταφέρει όσα έχουμε κάνει έως σήμερα».

Δείτε το video με τα Αμερικανικά ελικόπτερα Apache στη Θεσσαλονίκη που έστειλαν αναγνώστες του Armyvoice.gr

 

 

 

Πηγή: Armyvoice.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com