Main Menu

Αποκλειστικό: Αλήθεια ξέρουμε ποιος ήταν ο δημοσιογράφος της Ουάσιγκτον Ποστ Τζαμάλ Κασόγκι;;

 

Πολλά λέγονται για τον δημοσιογράφο της Ουάσιγκτον Ποστ Τζαμάλ Κασόγκι και πολλοί τον ηρωποιούν ως παράδειγμα δημοσιογράφου όπως και να έχει πάντως έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων της κοινής γνώμης, έτσι και εμείς ψάξαμε να βρούμε κάτι για αυτόν, παρακάτω θα σας παραθέσουμε κάποιες από τις πληροφορίες που συλλέξαμε.

Η ιστορία του Khashoggi ως δημοσιογράφου πηγαίνει πίσω δεκαετίες έχει εργαστεί σε πολλά ΜΜΕ της Μ. Ανατολής αλλά και της Δύσης, όπως το al Jazeera και τους The Guardian ενώ πρόσφατα εργαζόταν στους Ουάσιγκτον Ποστ

 

Αλλά, πάντα υπάρχει ένα αλλά, εκτός της δημοσιογραφίας εμείς βρήκαμε να έχει “εργαστεί” και αλλού, όπως για παράδειγμα στο Αφγανιστάν, τι έκανε στο Αφγανιστάν; τι να σας πούμε δεν βρισκόμασταν εκεί, αλλά οι “κακές” γλώσσες” μιλάνε για κάποια συγγένεια με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, πάντως το σίγουρο είναι ότι βρέθηκε εκεί εθελοντικά, δεν απήχθει, κάποιοι λένε τώρα ότι πήγε εκεί για να μεταπείσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, να εγκαταλείψει την βια, η για να του πάρει συνέντευξη, εμείς απλά θα σας παραθέσουμε την φωτογραφία του με ένα RPG στα χέρια, που στέκεται μαζί με άλλους ένοπλους “εθελοντές” των Ταλιμπάν, του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν.

Βρήκαμε και άλλα πράγματα για τον Τζαμάλ Κασόγκι, όπως για παράδειγμα πριν από αυτή την φυγή του από την Σαουδική Αραβία, ήταν σύμβουλος του πρώην επικεφαλής της Σαουδικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και σύμβουλος του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (Muhammed bin Salman), ο οποίος εάν δεν γνωρίζεται είναι ο Διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ορίστηκε διάδοχος από τον πατέρα του Βασιλιά Σαλμάν τον Ιούνιο του 2017.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι έγραψε επίσης για πολλά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας και ήταν μέλος της ακριβοπληρωμένης εσωτερικής ελίτ της Σαουδικής Αραβίας εκτελώντας πάντα τις εντολές του μονάρχη του.

Αίσθηση μας έκανε ένα μήνυμα που έγραψε στο twitter για την Συρία και κάποιοι το “κράτησαν”, με το οποίο δήλωνε την υποστήριξή του, στην πράξη αποκεφαλισμού, για απαχθέντες στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού αλλά και Σύριους πολίτες από το ISIS, λέγοντας ότι αυτή η πράξη βαρείας βαρβαρότητας είναι πολύ αποτελεσματική στρατιωτική τακτική.

Το συγκεκριμένο μήνυμα το έγραψε ενώ ήταν ακόμα μέλος της ακριβοπληρωμένης εσωτερικής ελίτ της Σαουδικής Αραβίας και σύμβουλος του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν διάδοχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

Κάποια στιγμή εγκατέλειψε την Σαουδική Αραβία και έφυγε προς Δυσμάς, και αυτό έγινε μετά την άρση της υποστήριξης της Σαουδικής Αραβίας στο ISIS.

“Ακούσαμε και άλλα πολλά, αλλά δεν έχουμε κάτι που να τα αποδεικνύει, οπότε αποφασίσαμε να μην τα αναφέρουμε….
Αλλά και αυτά είναι αρκετά για να μας βάλουν σε σκέψεις, για το τι παιχνίδια παίζονται εις βάρος πάντα των λαών που πληρώνουν το τίμημα.

Έτσι καλό θα ήταν όταν ακούμε κάτι στα ΜΜΕ, να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα και αυτό συμπεριλαμβάνει όλα τα ΜΜΕ και εμάς.
Το καλύτερο από όλα θα ήταν, να προτιμάμε την “τροφή” να την μασήσουμε μόνοι μας και όχι να την καταναλώνουμε για ευκολία μασημένη.

 

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com