Main Menu

Αίγυπτος – Κίνα: Η διώρυγα του Σουέζ, ο δρόμος του Μεταξιού, το Δολάριο & το Yuan

 

Η Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο, βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση ανάπτυξης, για να γίνει βιομηχανικός και εμπορικός κόμβος κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας και της Μεσογείου και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, στη σύνδεση του εμπορίου στον νέο δρόμο του μεταξιού.

Ο Mahfouz Marzouk, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Ζώνης του Καναλιού του Σουέζ, περιέγραψε τη συμμετοχή της Κίνας στην περιοχή ως επιτυχημένη ιστορία.

“Δεν το ονομάζω επένδυση, το λέω ιστορίες επιτυχίας, ειδικά στη νότια περιοχή του καναλιού του Σουέζ, έχουμε 210 τετραγωνικά χιλιόμετρα βιομηχανικών εκτάσεων και τρία λιμάνια … Οι συνολικές κινεζικές επενδύσεις στην ζώνη αυτή, είναι ένα δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ, ενώ υπάρχει μια συμφωνία που έχει υπογραφεί, για ένα νέο εργοστάσιο αξίας 850 εκατομμυρίων δολαρίων”, δήλωσε ο Marzouk.

Εν τω μεταξύ, ο Marzouk πιστεύει ότι η πρωτοβουλία “Belt and Road” θα ωφελήσει την οικονομική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Αιγύπτου.

“Η Αίγυπτος θα είναι ένα σημείο εστίασης, όχι μόνο λόγω της θέσης της, αλλά και στο ότι το λιμάνι της Sokhna, είναι ένας “λογικός” κόμβος, για όλες τις αφρικανικές χώρες στην Ερυθρά Θάλασσα μέχρι την Αιθιοπία, καλύπτοντας τη Δυτική Αφρική …

Μια κινεζική μελέτη απέδειξε ότι το κόστος παραγωγής στην Αίγυπτο είναι 50% φθηνότερο.

Ταυτόχρονα η αιγυπτιακή οικονομία χρειάζεται το “Belt and Road’ ( δρόμου του Μεταξιού ) για την ανάπτυξη υποδομών, την ανοικοδόμηση της οικονομίας και την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων », εξήγησε ο Marzouk.

Πρόσφατα, το κινεζικό γιουάν έχει γίνει ένα από τα επίσημα νομίσματα που χρησιμοποιούνται στο κανάλι του Σουέζ. “Αυτό είναι ένδειξη της αυξανόμενης σημασίας του κινεζικού γιουάν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ”, σημείωσε ο Marzouk.

“Στη διώρυγα του Σουέζ, έχουμε ένα “καλάθι” νομισμάτων, το οποίο περιλαμβάνει τώρα τις συναλλαγές σε γιουάν, ισοδύναμες με τρία δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ”.

“Η κατοχή του γιουάν θα δημιουργήσει ισορροπία στις διεθνείς αγορές και χρειαζόμαστε την ισορροπία αυτή. Το Yuan χρησιμοποιείται επί του παρόντος μόνο στα σκάφη και τις ναυτιλιακές υπηρεσίες, αλλά υπάρχουν μελέτες για να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς στο μέλλον”.

“Η συνεργασία με το κινεζικό νόμισμα είναι σημαντική για την Αίγυπτο καθώς αναζητά διαφορετικές πηγές σκληρού νομίσματος από το δολάριο ΗΠΑ “, δήλωσε ο Marzouk στο CGTN.

 

Επιμέλεια – Μετάφραση: OmegaNbc.com

 

OmegaNbc.com

 

*Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής https://OmegaNbc.com/

 

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com