Main Menu

Έχει ελληνικό ενδιαφέρον το πρόγραμμα της αντικατάστασης, των βρετανικών Apache AH Mk1 (Βίντεο)

 

Τουλάχιστον δύο από τα 14 επιθετικά ελικόπτερα Apache AH Mk 1 (AH-64D Block-1 Apache) της Βρετανικής Αεροπορίας Στρατού πρόκειται να μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της αεροπορικής βάσης Wattisham στο Suffolk στο εργοστάσιο της Boeing στη Mesa της Αριζόνα.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα αξιοποιηθούν από τους μηχανικούς της αμερικανικής εταιρείας για την κατασκευή των νέων ελικοπτέρων AH-64E Apache Guardian που έχει παραγγείλει ο Βρετανικός Στρατός.

Η σύμβαση που υπέγραψε το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας με την εταιρεία Boeing περιλαμβάνει την αγορά 50 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache Guardian για την αντικατάσταση των 67 ελικοπτέρων Apache AH Mk 1 (AH-64D Block-1 Apache) που παραλήφθηκαν πριν από 14 χρόνια.

Με βάση την σύμβαση αυτή ο Βρετανικός Στρατός θα παραδώσει στην εταιρεία 50 από τα 66 εναπομείναντα Apache AH Mk 1 από τα οποία η εταιρεία θα αξιοποιήσει το σύστημα σκόπευσης Modernized Target Acquisition Designation Sight/Pilot Night Vision Sensor (M-TADS/PNVS), το ραντάρ Ελέγχου Πυρός AN/APG-78 Longbow, το συγκρότημα του κυρίου στροφείο, υποσυστήματα του συστήματος μετάδοσης κίνησης, το σύστημα αυτοπροστασίας HIDAS και ορισμένα δομικά τμήματα του ελικοπτέρου.

Όλα αυτά θα τοποθετηθούν στην άτρακτο νέας κατασκευής ελικοπτέρων τα οποία θα εξοπλιστούν με νέους κινητήρες General Electric T700, νέες πτέρυγες στροφείου, νέα αεροβοηθήματα, νέο πιλοτήριο κλπ. Τα υπόλοιπα 16 Apache AH Mk 1 (AH-64D Block-1 Apache) θα χρησιμοποιηθούν μέχρι την έλευση των νέων ελικοπτέρων κάτι που υπολογίζεται να συμβεί το 2022-2023 δηλ σε τρία χρόνια από σήμερα.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα τα οποία είναι μόλις 14 ετών το παλαιότερο, έχουν πολλά κοινά υποσυστήματα με τα ελληνικά AH-64D Apache με εξαίρεση του κινητήρες, οι οποίοι είναι οι βρετανικοί Rolls-Royce/Turbomeca RTM322 01/12 των 2270 ίππων έκαστος.

Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι έκδοση του κινητήρα RTM322, ο RTM322-01/9 εξοπλίζει τα ελληνικά ΝΗ90ΤΤΗ γεγονός που περιορίζει το όποιο πιθανό πρόβλημα υποστήριξης του, ενώ σημειώνεται ότι το σύνολο των βρετανικών Apache AH Mk 1 (AH-64D Block-1 Apache) είναι εξοπλισμένο με το ραντάρ Ελέγχου Πυρός AN/APG-78 Longbow αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των ελικοπτέρων.

Δεδομένου ότι η Αεροπορία Στρατού αναζητεί λύσεις για την ενίσχυση του δυναμικού των 9 AH-64DΗΑ Apache ίσως θα άξιζε τον κόπο να διερευνηθεί η δυνατότητα απόκτησης των 16 βρετανικών Apache AH Mk 1 (AH-64D Block-1 Apache) σε τρία χρόνια από σήμερα, το 2022 όταν θα αρχίσει η απόσυρση τους η οποία θα ολοκληρωθεί το 2025.

 

 

 

 

Πηγή: defence-point.gr

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com