Main Menu

Ένα εκατομμύριο νάρκες βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας

 

1 εκατομμύριο νάρκες βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας και στο εσωτερικό. Στο εσωτερικό γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται περίπου 100.000 νάρκες.

Η Κίνηση-Μια Τουρκία Δίχως Νάρκες¨ πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα ¨Το θέμα των ναρκών στην Τουρκία, ευαισθητοποίηση του κοινού και ο ρόλος των ΜΜΕ¨. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Δικαστικής Υπηρεσίας του δικηγορικού συλλόγου Ντιγιαρμπακίρ, μετείχαν δημοσιογράφοι. Στην εκδήλωση συζητήθηκε ¨Η πραγματικότητα των ναρκών στην Τουρκία, οι πιθανοί κίνδυνοι και ο ρόλος του τύπου¨.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Μοιράστηκαν φυλλάδια με χάρτη που ετοιμάστηκε από την Κίνηση αυτή και παρουσιάζουν τις περιοχές όπου βρίσκονται οι νάρκες στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον χάρτη, οι περισσότερες νάρκες βρίσκονται στα σύνορα με Συρία, Ιράκ και Ιράν. Οι νομοί Άντεπ, Ούρφα, Μάρντιν και Άγρι είναι αυτοί με τις περισσότερες νάρκες. Ακολουθούνε οι νομοί Σιρνάκ, Χακκάρι, Βαν και Ίνγντιρ. Σύμφωνα με τον χάρτη, στο νομούς Μπάτμαν, Μπίτλις, Σίιρτ, Μπίγκιολ , Ντιγιαρμπακίρ, Καρς, Αρνταχάν, Τούντζελι, Βαν , Χατάι, Ίγντιρ, Χακκάρι, Σιρνάκ, Άγρι, Μάρντιν Ούρφα και Άντεπ υπάρχουν συνολικά 1.003.943 νάρκες.

Από αυτές οι 906.494 βρίσκονται στα σύνορα με Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Ιράκ και Συρία. Οι νάρκες στα σύνορα με Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν και Ιράκ διακρίνεται πως τοποθετήθηκαν στα έτη 1991-1998. Η ναρκοθέτηση στα σύνορα με την Συρία άρχισε το 1955. Η ναρκοθέτηση αυτή συνεχίστηκε στα έτη 1955-1960 και 1993-1997.

ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Στον χάρτη διακρίνεται πως οι νάρκες δεν είναι μόνο στην συνοριακή περιοχή αλλά και στο εσωτερικό, πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Ντιγιαρμπακίρ, Μπάτμαν, Σίιρτ, Μάρντιν, Τούτζελι, Μπίγκιολ, Μπίτλις, Αρνταχάν, Χακκάρι, Σιρνάκ και Βαν βρίσκονται συνολικά 97.446 νάρκες. Στο Χακκάρι βρίσκονται 47.654, στο Σιρνάκ 24.064, στο Τούντζελι 12.189, στο Ντιγιαρμπακίρ 3.636, στο Μπίγκιολ 2.387 και στο Αρνταχάν 2.280. Οι νάρκες τις περιοχές εκεί τοποθετήθηκαν στο χρονικό διάστημα από 1991-1997.

ΔΕΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Στον χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες βάσει της συνθήκης που έχει υπογράψει η Τουρκία, έχει κάνει εκκαθάριση ναρκών. Στον χάρτη φαίνεται όμως πως οι νάρκες που βρίσκονται στις περιοχές Ντιγιαρμπακίρ, Μάρντιν, Σίιρτ, Μπάτμαν , Τούντζελι , Μπίγκιολ, Μπίτλις, Αρνταχάν, Χακκάρι, Σιρνάκ, Κάρς και Άγρι, δεν τις ακούμπησαν καν. Μερική εκκαθάριση έγινε στα σύνορα με την Συρία στους νομούς Άντεπ, Ούρφα και Μάρντιν. Οι περιοχές στις οποίες έγινε εκκαθάριση είναι αυτές στις οποίες υπάρχει το τείχος ασφαλείας.

ΟΙ ΝΑΡΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Η Μουτεμέρ Ογρετέν-συντονίστρια της Κίνησης Μια Τουρκία Δίχως Νάρκες, μίλησε στην Artı Gerçek και υπενθύμισε πως σύμφωνα με την συνθήκη τη Οτάβας έχουν απαγορευτεί οι νάρκες. Η Ογρετέν ανέφερε πως παρά το ότι η Τουρκία έχει υπογράψει αυτή την συνθήκη, δεν έχει μειώσει τις περίπου 1 εκατομμύριο νάρκες της. Η Ογρετέν ανέφερε πως τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην κοινή γνώμη ως εκκαθάριση ναρκών είναι αυτές που βγαίνουν στα σύνορα με την Συρία για να στηθεί το τείχος. Βλέποντας τις διατάξεις της συνθήκης και συγκρίνοντας τες με τις κρατικές δεσμεύσεις, δεν μπορεί να γίνει λόγος για εκκαθάριση ναρκών. Διότι οι νάρκες στην Τουρκία δεν βρίσκονται μόνο στα σύνορα.¨

tourkikanea.gr Σχ: Οι νάρκες είναι ένα πολυ καλό και φτηνό όπλο αποτροπής. Σε εμάς δυστυχώς μας έλαχε ο Σημίτης, που υπέγραψε την συνθήκη της Οτάβας και βγάλαμε (με κόστος σε ζωές στρατιωτικών) τις νάρκες που είχαμε στον Έβρο. Οι οποίες αν υπήρχαν σήμερα θα απέτρεπαν σε σημαντικό βαθμό αυτήν την εισβολή που έχουμε από τους λαθρομετανάστες.

Φυσικά ποτέ δεν είναι αργά για μπούνε ξανά. Αλλά αυτό ποιός θα το κάνει; Ο Αλέξης, ο Κούλης, η Φώφη ;

 

 

 

Πηγή: tourkikanea.gr

 

OmegaNbc.com

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα
τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com