Main Menu

Έκθεση του Πενταγώνου “χαντακώνει” τον επίδοξο αντικαταστάτη των Humvee

 

Το Joint Tactical Light Vehicle (JLTV) θα αναλάβει το ρόλο του Humvee, δηλαδή να μεταφέρει στρατιωτικό προσωπικό, παρέχοντας τη κατάλληλη προστασία, με έμφαση στην αντιμετώπιση αυτοσχέδιων βομβών, κάτι με το οποίο το Humvee ποτέ δε τα πήγαινε καλά. Θα μεταφέρει μέχρι 4 άτομα και μέχρι 1.600 κιλά φορτίο, με μέγιστη ταχύτητα έως 110 χλμ/ώρα.

Για τη μείωση του κόστους και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς του, το JLTV θα χρησιμοποιεί κάποια μέρη που υπάρχουν ήδη σε Humvees, όπως για παράδειγμα το πύργο Gunner Protection Kit που μπορεί να φέρει από πολυβόλο των 7,62mm έως βομβιδοβόλο των 40mm. Θα “κανιβαλιστούν” επίσης ασύρματοι, κεραίες και λοιπός εξοπλισμός επικοινωνιών.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Σύμφωνα όμως με μια νέα έκθεση του Πενταγώνου, το JLTV δεν είναι “επιχειρησιακά κατάλληλο,” διότι παρουσιάζει προβλήματα αξιοπιστίας, συντήρησης, εκπαίδευσης, ασφάλειας, θορύβου κτλ. Το όχημα έχει τόσα πολλά προβλήματα, που απαιτεί προσωπικό από τον κατασκευαστή να βρίσκεται στο πεδίο της μάχης για να τα επιδιορθώνει, διότι τα σχετικά εγχειρίδια είναι ελλειπή και γεμάτα λάθη.

Άλλα ελαττώματα του οχήματος περιλαμβάνουν μεγάλη οπτική και ακουστική “υπογραφή” που αυξάνουν τις πιθανότητες εντοπισμού από τον εχθρό. Το μέγεθος είναι μειονέκτημα και όταν τα οχήματα θα πρέπει να μεταφερθούν με πλοία, διότι χωρούν πολύ λιγότερα σε σχέση με το Humvee. Οι μεταφερόμενοι στρατιώτες έχουν χαμηλή ορατότητα, ενώ προβληματική είναι και η “αντιαρματική” έκδοση που είναι εξοπλισμένη με TOW, διότι το όπλο είναι αργό και επανατροφοδοτείται δύσκολα.

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να αγοράσει 60.000 JLTV, εκ των οποίων 49.099 προορίζονται για το Στρατό, 9.091 για τους Πεζοναύτες και 3.270 για την Αεροπορία.

 

 

 

Πηγή: ptisidiastima.com

 

 

OmegaNbc.com

 

 

* Σε περίπτωση που σε κάποιο άρθρο, εντοπίσετε λανθασμένες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο email: news@OmegaNbc.com, ώστε να αποκαταστήσουμε την ορθότητα τους, παρέχοντας μας τις ανάλογες αποδείξεις.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, διορθώνει τυχόν λάθος, ή ψευδής ειδήσεις όπου τις εντοπίσει, δίνοντας ανάλογο “βάρος” στην διόρθωση τους.

*OmegaNbc.com Πρώτα έγκυρα & μετά έγκαιρα.

*Το OmegaNbc.com σε αντίθεση με άλλα ΜΜΕ, αναφέρει πάντα την πηγή, από την οποία αναδημοσιεύει άρθρα η ειδήσεις.

* Το OmegaNbc.com Επιτρέπει την αναδημοσίευση, με προϋπόθεση την αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας παραγωγής, https://OmegaNbc.com/

 

Tο OmegaNbc.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. 

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε,
προκλητικά, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει 
και το OmegaNbc.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

«Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες.» Φραγκίσκος Μαρία Αρουέ «Βολταίρος» (1694-1778).

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus.com